Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джъд Лоу, узурпатор и убиец от света на крал Артур

Гай Ричи подготвя нов филм – по прочутия британски епос

Джъд Лоу играе Вортигерн, узурпатор и убиец на бащата на Артур. Снимки: Ентъртейнмънт Уийкли - Джъд Лоу, узурпатор и убиец от света на крал Артур

Джъд Лоу играе Вортигерн, узурпатор и убиец на бащата на Артур. Снимки: Ентъртейнмънт Уийкли

Първи поглед към злодея Вортигерн, изпълняван от Джъд Лоу в „Крал Артур: Легенда за меча” (2017), предстояща версия по Артуровия епос от Гай Ричи, ни предлага „Уорнър Брадърс“. Вортигерн, който притежава магически способности, е узурпатор и убиец на бащата на Артур Утер Пендрагон (Ерик Бана).

„Мисля, че провалът обикновено е в опита за идеализиране на крал Артур, той винаги е добър и скучен – казва Ричи. – Двете качества обикновено създават приятно другарче, с което да си легнеш. За съжаление, в него няма на какво да се спреш. В „Междузвездни войни” Люк Скайуокър винаги е бил най-скучният персонаж, защото е добро момче. Добрите момчета са скучни.”

Чарли Ханъм, актьорът в ролята на Артур, го нарича „малко грубоват“ и „биткаджия“. Според него персонажът е улично момче, в което има нещо по-кораво от образа, който повечето хора виждат – „класически герой на Гай Ричи“.

Амбициозно замислен като поредица от шест епизода, „Крал Артур: Легенда за меча” предлага нов поглед към легендата. Предполагаемо владетел от шести век, Артур защитава Британия от саксонските завоеватели. Основният източник за сюжета е „Смъртта на Артур” от Томас Малори – роман от 1485 г., създаден като компилация на френски и английски разкази.

Във филма на Гай Ричи участват още Астрид Бърджис-Фризби и Джимън Хонсоу. Сценарият на новия крал Артур е написан от Джоуби Харълд, а филмът е продуциран от Тори Тънъл и самия Гай Ричи.

„Крал Артур: Легенда за меча” ще бъде в кината на 17 февруари 2017.

artur1

artur2

artur3

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах