POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кралски провал за крал Артур

Новият филм на Гай Ричи с отчайващо представяне по кината в премиерния си уикенд

Ако зависи от боксофиса, Артур не би могъл да извади меча от камъка. - Кралски провал за крал Артур

Ако зависи от боксофиса, Артур не би могъл да извади меча от камъка.

„Крал Артур: Легенда за меча“ изглежда ще се превърне в първия боксофис провал на лятото – преди отпускарският сезон дори да е започнал. Новият филм на Гай Ричи претърпя изключително слаб премиерен уикенд, и в САЩ, и по света.

За първите си три дни епосът с участието на Чарли Хънам и Джъд Лоу е натрупал общи приходи от билети от едва 43,8 милиона долара – сума значително под бюджета на продукцията от 175 милиона. Това, според „Холивуд рипортър“, може да се тълкува като 100-милиона загуба за студиото „Уорнър Брос“.

В Щатите „Крал Артур“ е събрал 14,79 млн. долара от билети от прожекциите си в 3702 кина. Тези цифри са достатъчни едва за третото място в боксофис класацията за уикенда. Водач в американския топ 10 остава „Пазители на галактиката 2“, а втората позиция е за друга премиера – комедията „Ох, на мама“ с Ейми Шумър. Нейният бюджет е 42 млн. долара, т.е. над четири пъти по-нисък от сумата, похарчена от Гай Ричи.

„Крал Артур“ страда и в международен план. Макар да е на първо място в 29 държави (сред които Русия и Тайланд, все още няма данни за България), филмът печели общо едва 29,1 млн. долара от 51 пазара. А премиерата в Китай, считан за все по-важен за Холивуд, стига до едва третото място и само 6,05 млн. долара приход.

https://youtu.be/blWK8J4eUCk

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90