Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Красавицата и Звяра“ със забрана в Русия за непълнолетни (видео)

Романтичният филм на „Дисни“ със сертификат 16+ след натиск за пълна забрана, предизвикан от „извратени сексуални отношения“

Дан Стивънс в образа на Звяра и Ема Стоун като Красавицата - „Красавицата и Звяра“ със забрана в Русия за непълнолетни (видео)

Дан Стивънс в образа на Звяра и Ема Стоун като Красавицата

След натиск за пълна забрана на новата игрална версия на „Красавица и Звяра“ заради второстепенен гей герой, филмът излиза в Русия с рейтинг 16+. Ограничението на семейния филм с участието на Ема Уотсън е наложено, за да предпази децата от първия в историята на студиото „изцяло гей момент”, съобщава „Гардиън“.

В Русия ограничителните сертификати на филмите се определят по решение на Министерството на културата. Миналата седмица депутатът от управляващата партия Виталий Милонов заяви, че филмът съдържа „извратени сексуални отношения“, които директно противоречат на руския закон, забраняващ „гей пропаганда сред деца”.

Аз съм убеден, че основната задача на държавата по отношение на децата е да се защитят детството и младостта от мръсотията на света, да предпазят нашите деца от такива вредни и опасни явления – каза той. – И в този случай нашата обща задача е да не позволим излизането на този мюзикъл на екран под никаква маскировка.“

Миналата седмица режисьорът на филма Бил Кондън разкри, че героят Ле Фу (изгран от Джон Гад) e гей и това се потвърждава накрая, след като по време на целия филм той изпитва копнеж по приятеля си Гастон, въплътен от Люк Еванс.

Героят на Джон Гад изпитва копнеж по персонажа на Люк Еванс (вляво).

Той е герой, който изведнъж осъзнава, че изпитва тези чувства – казва режисьорът. – И Гад  изигра този момент много деликатно и изящно. Не искам да издавам какво точно се се случва, но това беше един хубав и изцяло гей момент в „Дисни“ филм.“

Междувременно „Красавицата и Звяра“ бе свален от от разписанието на едно кино в Алабама заради същата сцена. След изявлението на режисьора страницата на филма във Фейсбук се напълни с оплаквания и временно бе блокирана.

Филмът излиза на екран в Северна Америка (и у нас) на 17 март. Очаква се у дома си „Красавицата и Звяра“ да събере около $120 млн. още през премиерния си уикенд.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС