Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Красимира Стоянова на родна сцена с „Евгений Онегин“

Сопраното ще си партнира с маестро Павел Балев

Красимира Стоянова в операта „Ариадна на Наксос“ от Рихард Щраус. Снимка: Михаел Пьон/Виенска опера - Красимира Стоянова на родна сцена с „Евгений Онегин“

Красимира Стоянова в операта „Ариадна на Наксос“ от Рихард Щраус. Снимка: Михаел Пьон/Виенска опера

И тази година българската публика ще има шанса да чуе Красимира Стоянова на живо – на 21 декември световноизвестното сопрано ще излезе на сцената в зала 1 на НДК за концертно изпълнение на „Евгений Онегин“ от Чайковски.

Стоянова ще изпълни ролята на Татяна, Онегин ще бъде баритонът Атанас Младенов. Тенорът Михаил Михайлов ще видим като Ленски, мецосопраното Виолета Радомирска – като Олга и басът Ива Станчев като Княз Гремин.

Концертът е съвместна продукция на БНР и НДК и ще се проведе с участието на Симфоничния оркестър и хор на Радиото. Диригент ще бъде Павел Балев.

Носител на почетната титла „Камерзингерин“ на „Щаатсопер Виена“, Стоянова е постоянен гост-солист на австрийската опера. Често пее на сцените на „Метрополитън“ и „Карнеги хол“ в Ню Йорк, Кралската опера „Ковънт Гардън“ и „Ройъл Албърт хол“ в Лондон, излизала е в „Миланската скала“, „Дойче опер“, „Концертхаус“ в Берлин… През годините българката пее под диригентството на Рикардо Мути, Зубин Мета, Марис Янсонс, Жорж Претр, Колин Дейвис, Бернард Хайтинк, Сейджи Озава, Мюнг-Вунг Чунг, Франц Велзер-Мьост, Фабио Луизи, Даниеле Гати.

ФАНТАСТИКО И УНИЦЕФ

Последно пред българска публика Стоянова пя през 2018-а в „Реквием“ от Верди в Софийската опера и балет.

За българската публика ще е интересно да присъства на партньорството между Стоянова Павел Балев. Рециталите на оперната прима с маестрото „Славянски оперни арии”, „Верди Арии“ и „Веризмо“ са отличени с „Международната награда за класическа музика“ за 2012-а, както и годишните награди на немската музикална критика за 2012-а, 2014-а и 2017 г.

Билетите за концерта вече се продават онлайн и на касите на НДК на цени от 25 до 60 лв. Предлагат се и ВИП-билети от 80 лв. За деца до 12 година билетът е 10 лв., а ученици, студенти и пенсионери ползват отстъпка от 20%.

Предлагаме Ви дует на Красимира Стоянова и Йонас Кауфман от „Аида“ на Верди, постановка на Баварската опера:

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах