VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Красимира Стоянова на родна сцена с „Евгений Онегин“

Сопраното ще си партнира с маестро Павел Балев

Красимира Стоянова в операта „Ариадна на Наксос“ от Рихард Щраус. Снимка: Михаел Пьон/Виенска опера - Красимира Стоянова на родна сцена с „Евгений Онегин“

Красимира Стоянова в операта „Ариадна на Наксос“ от Рихард Щраус. Снимка: Михаел Пьон/Виенска опера

И тази година българската публика ще има шанса да чуе Красимира Стоянова на живо – на 21 декември световноизвестното сопрано ще излезе на сцената в зала 1 на НДК за концертно изпълнение на „Евгений Онегин“ от Чайковски.

Стоянова ще изпълни ролята на Татяна, Онегин ще бъде баритонът Атанас Младенов. Тенорът Михаил Михайлов ще видим като Ленски, мецосопраното Виолета Радомирска – като Олга и басът Ива Станчев като Княз Гремин.

Концертът е съвместна продукция на БНР и НДК и ще се проведе с участието на Симфоничния оркестър и хор на Радиото. Диригент ще бъде Павел Балев.

Носител на почетната титла „Камерзингерин“ на „Щаатсопер Виена“, Стоянова е постоянен гост-солист на австрийската опера. Често пее на сцените на „Метрополитън“ и „Карнеги хол“ в Ню Йорк, Кралската опера „Ковънт Гардън“ и „Ройъл Албърт хол“ в Лондон, излизала е в „Миланската скала“, „Дойче опер“, „Концертхаус“ в Берлин… През годините българката пее под диригентството на Рикардо Мути, Зубин Мета, Марис Янсонс, Жорж Претр, Колин Дейвис, Бернард Хайтинк, Сейджи Озава, Мюнг-Вунг Чунг, Франц Велзер-Мьост, Фабио Луизи, Даниеле Гати.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Последно пред българска публика Стоянова пя през 2018-а в „Реквием“ от Верди в Софийската опера и балет.

За българската публика ще е интересно да присъства на партньорството между Стоянова Павел Балев. Рециталите на оперната прима с маестрото „Славянски оперни арии”, „Верди Арии“ и „Веризмо“ са отличени с „Международната награда за класическа музика“ за 2012-а, както и годишните награди на немската музикална критика за 2012-а, 2014-а и 2017 г.

Билетите за концерта вече се продават онлайн и на касите на НДК на цени от 25 до 60 лв. Предлагат се и ВИП-билети от 80 лв. За деца до 12 година билетът е 10 лв., а ученици, студенти и пенсионери ползват отстъпка от 20%.

Предлагаме Ви дует на Красимира Стоянова и Йонас Кауфман от „Аида“ на Верди, постановка на Баварската опера:

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg