Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Красимира Стоянова с гала концерт във варненския Летен театър

Събитието е от програмата на „Варненско лято“

Оперната певица Красимира Стоянова. Снимка: Личен архив - Красимира Стоянова с гала концерт във варненския Летен театър

Оперната певица Красимира Стоянова. Снимка: Личен архив

Сопраното Красимира Стоянова, очаквана по най-големите световни сцени, подготвя гала концерт в Летния театър във Варна. Събитието на 20 август е част от програмата на фестивала „Варненско лято“. За публиката ще бъде рядък шанс да слуша певицата заедно с голям симфоничен оркестър – на варненската Държавна опера под диригентството на Георги Димитров.

Стоянова вече бе част от тазгодишното издание на „Варненско лято“, но в по-камерни изяви. В края на юли певицата изнесе рецитал под акомпанимента на Людмил Ангелов, както и открит урок и творческа среща с пианиста.

На 20 август Стоянова ще изпълни популярни арии от произведения на Верди, Леонкавало, Каталани и Пучини.

„Концерт, на който могат да се съберат много хора, дошли с желание да се насладят на музиката в една красива лятна вечер, са прекрасен повод всички да се почувстват щастливи. Изкуството е създадено за това – да прави хората щастливи!“, коментира примата.

От 1998 г., когато дебютира в Държавната виенска опера, Красимира Стоянова пее в австрийската столица, „Ковънт Гардън“, „Метрополитън“, „Ла Скала“, Берлинската опера… Носител е на титлата „камерзингерин“ на Виенската опера. Работила е с диригенти като Рикардо Мути, Зубин Мета, Жорж Претр, Сър Колин Дейвис, Бернард Хайтинг, Даниеле Гати и др.

Вижте още: КРАСИМИРА СТОЯНОВА: АКО СЕ ИМАМЕ ЗА ВТОРА КЛАСА, КАК СВЕТЪТ ДА НИ ИМА ЗА РАВНИ?

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90