POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кравешки език в луксозна кутия от Кари Фишър

„Подаръкът“ пратен на продуцент, посегнал на нейна приятелка

„Ако някога докоснете любимата ми Хедър или някоя друга жена, следващата доставка ще бъде с нещо ваше в много по-малка кутийка“, гласяла бележката към „подаръка“ от Кари Фишър. Снимка: ЕПА:БГНЕС  - Кравешки език в луксозна кутия от Кари Фишър

„Ако някога докоснете любимата ми Хедър или някоя друга жена, следващата доставка ще бъде с нещо ваше в много по-малка кутийка“, гласяла бележката към „подаръка“ от Кари Фишър. Снимка: ЕПА:БГНЕС

Кари Фишър изпратила кравешки език, опакован в луксозна кутия „Тифани“, на холивудски продуцент, който притеснявал нейна приятелка. Това разказа самата потърпевша – сценаристката Хедър Робинсън, в интервю за аризонското радио „Микс ФМ“.

Зловещият подарък бил измислен от Фишър, след като чула от Робинсън как била нападната от киномагната, докато пътували заедно в автомобила му. Продуцентът не бе назован по име по време на интервюто, но сценаристката уточнява, че е носител на „Оскар“, отбелязва „Гардиън“.

Отговорът с кравешкия език бил изпратен две седмици, след като Робинсън споделила на Фишър за преживяното. Актрисата й разказала, че лично занесла кутията в студиото на Sony, където бил офисът на продуцента. Към „подаръка“ имало бележка, на която пишело:

„Ако някога докоснете любимата ми Хедър или някоя друга жена, следващата доставка ще бъде с нещо ваше в много по-малка кутийка“, си спомня Робинсън.

Сценаристката споделя пред радиото, че никога досега не е разказвала за инцидента, случил се през 2000 г., поради страх от възмездие.

„Случи се толкова бързо, че се засрамих от себе си – казва Хедър Робинсън. – Стори ми се, че съм направила нещо нередно. Мислех си, че ако изляза на обяд или на вечеря с него, си го прося. Премълчах за случая, защото не исках да отнеса възмездието му.“

Сценаристката твърди, че скандалът около Харви Уайнстийн е просто част от цяла култура на злоупотреба в Холивуд. По думите й това се случва непрекъснато.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg