„Кръвни братя“ в помощ на болен графити артист

Улични художници събират средства за лечението на Иван Милчев (Rate NLS) с изложба

Графити художникът Иван Милчев. Снимка: „КО-ОП“ - „Кръвни братя“ в помощ на болен графити артист

Графити художникът Иван Милчев. Снимка: „КО-ОП“

Десетки български улични артисти се включват в благотворителната изложба „Blood Brothers” (Кръвни братя), която ще бъде представена в пространството на „КО-ОП“ (бул. „Янко Сакъзов“ 17) от 7 до 10 август. Експозицията на графити рисунките трябва да помогне за набирането на средства за лечението на графити художника Иван Милчев, познат като Rate NLS.

Милчев е диагностициран с левкемия в края на 2019 г. Добрата новина е, че болестта е в много ранен стадий и е лечима.

Произведение на Иван Милчев. Снимка: „КО-ОП“

Участие в изложбата ще вземат много от популярните имена на графити сцената – Arsek, Erase, Arno, Ndoe, Nasimo, Esteo, Porn, Brus, Epik, Smokov Tattoo, Петя и Евгени Евлогиеви, Maze, Felon, Bozko, Glow, Xpome, Mouse, музиката на откриването ще бъде с диджеите „Dope Zoo“.

Иван Милчев (вторият от ляво надясно) и част от неговите „кръвни братя“. Снимка: „КО-ОП“

Всички приходи от продадените принтове ще отидат за подпомагане на лечението на Иван Милчев. Освен със купуване на произведенията, всеки може да помогне и с превод по банкова сметка или оставяне на сума в кутията за Иван, която ще бъде разположена в „КО-ОП“ в периода на изложбата.

ФАНТАСТИКО И УНИЦЕФ

Ценителите на графити изкуството, които желаят да помогнат на болния художник, могат да направят това на следната банкова сметка:

First Investment Bank Bulgaria
Ivan Milchev
IBAN:BG46FINV91501004163183
SWIFT:FINVBGSFXXX

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах