Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кремъл да спре парите за култура, зове депутат

Витали Милонов от „Единна Русия“ поиска и разстрел за двама известни рапъри

Три години след световното признание, в Русия все още дават „Левиатан“ като отрицателен пример. На снимката - кадър от филма с Алексей Серебряков. - Кремъл да спре парите за култура, зове депутат

Три години след световното признание, в Русия все още дават „Левиатан“ като отрицателен пример. На снимката - кадър от филма с Алексей Серебряков.

Депутатът от Държавната дума Витали Милонов (от управляващата партия „Единна Русия“, на Владимир Путин) се обърна към премиера на Русия Дмитрий Медведев с предложение да се въведе временен мораториум на финансирането и подкрепата от властите на филми, театрални постановки и „други масови културни явления“, съобщава RT.

В много случаи след разпространението на едно или друго произведение сред граждани, сред критици и изкуствоведи се разгарят спорове за целесъобрасността от финансиране на произведения, които очернят или даже изкривяват действителността и реалностите в нашата страна, дискредитират нейния образ и историята ѝ“,  подчертава Милонов.

Депутатът е дал за пример филма „Левиатан“ (2014) на Андрей Звягинцев, който бе номиниран за „Оскар“, а спечели „Златен глобус“ и десетки други международни награди. Според Милонов, мораториумът трябва да продължи дотогава, докато не бъде разработена по-ефективна система за подкрепа на изкуството – система, която да съответства на интересите на държавата и народа.

Преди дни Милонов разкритикува рап-битките и заяви, че хип-хоп изпълнителите Оксимирон и Гнойнъй трябва да бъдат разстреляни.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС