Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кремираха Принс

Близките на певеца са се сбогували с него на малка, красива церемония

Причината за смъртта на Принс, който си отиде на 57 години в четвъртък, все още не е известна, а резултати от аутопсията в петък би могло да има след най-малко четири седмици.  - Кремираха Принс

Причината за смъртта на Принс, който си отиде на 57 години в четвъртък, все още не е известна, а резултати от аутопсията в петък би могло да има след най-малко четири седмици.

Принс е бил кремиран с малка служба само за семейството, приятелите и музикантите му. Сбогуването с певеца е станало в съвсем тесен кръг – без да се коментира публично къде и кога точно се е състояла церемонията или къде ще бъде положена прахта му, предава Би Би Си. Принс беше Свидетел на Йехова, което изисква погребението да се случи най-много до седмица след смъртта.

Причината за кончината на певеца, който си отиде на 57 години в четвъртък, все още не е известна, а резултати от аутопсията в петък би могло да има след най-малко четири седмици. Според властите обаче няма следи от травма по тялото му или индикации, че става дума за самоубийство.

Говорител на Принс заяви в събота, че „преди няколко часа на малка, красива церемония най-обичните му хора – семейство, приятели и неговите музиканти – са му казали любящо сбогом“. Сред присъстващите са били перкусионистката Шийла Ий, басистът Лари Греъм и сестрата на певеца Тика Нелсън.

Вижте още: И ВСЕ ПАК ОСТАНА БЕЗСМЪРТЕН

Тялото на изпълнителя, чиято смърт оставя празнота в поне четири жанра – R&B, рок, фънк и поп, беше аутопсирано в петък. Принс бе открит колабирал в асансьора в имението си край Минеаполис, където се намира и студиото му. В запис на обаждане до службата за спешна помощ от 9,43 неидентифициран мъжки глас твърди, че той е мъртъв и потвърждава:

„Да, това е Принс.“

Артистът е бил обявен официално за мъртъв при пристигането на медицинския екип в 10,07 сутринта в четвъртък.

Засега причините за смъртта му не са ясни, въпреки че миналата седмица музикантът е постъпил по спешност за кратко в болница, докато се възстановявал от прекаран грип. Но тогава още същия ден от пресслужбата му съобщиха, че Принс вече се чувства добре и си почива у дома в Пейсли парк.

Само преди дни певецът се появи танцово парти в имението и каза на гостите:

„Просто изчакайте няколко дни, преди да си кажете молитвите“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Принс мъртъв