Софийска филхармония МЕГАБОРД

Крис Хемсуърт: Последният „Тор“ бе твърде глупав, Скорсезе и Тарантино няма да работят с мен

Депресиращо е, че тези двама режисьори не биха ми предложили роля, казва актьорът

Австралийският актьор Крис Хемсуърт на премиерата на „Тор: Любов и гръмотевици“ в Холивуд през юни 2022 г. - Крис Хемсуърт: Последният „Тор“ бе твърде глупав, Скорсезе и Тарантино няма да работят с мен

Австралийският актьор Крис Хемсуърт на премиерата на „Тор: Любов и гръмотевици“ в Холивуд през юни 2022 г.

„Тор: Любов и гръмотевици“, четвъртият филм от поредицата за скандинавския бог, бе „твърде глупав“, осъзнава Крис Хемсуърт, въплътил се в образа. Продукцията на „Марвел“ от Тайка Уайтити се превърна в боксофис хит със 760 млн. долара печалба от билети, но стана пословичен със странния си хумор и отблъскващи визуални ефекти, отбелязва „Варайъти“.

В интервю за списание GQ Хемсуърт коментира „Любов и гръмотевици“:

„Прекалено много се забавлявахме и филмът стана твърде глупав. Винаги е трудно да намериш центъра и да имаш трезва перспектива. Обичам процеса, винаги е интересен, но никога не знаеш как хората ще реагират на резултата“.

Хемсуърт се снима в общо осем филма на „Марвел“ и от думите му става ясно, че иска да си вземе малко почивка. Все пак си оставя вратичка за завръщане, ако се появи достатъчно творчески интригуващо предложение.

„Трикът е в това да разграничиш всички тези истории. В момента се казва: „Светът ви е в опасност, цялата Вселена ще загине!“. И отговорът е: „Да, ок, така беше и в последните 24 филма“. Трябва да се намери по-личен, по-земен подход“, смята актьорът.

Междувременно, супергеройският франчайз често привлича критики от най-големите филмови режисьори на нашето време и Хемсуърт осъзнава, че може би никога няма да има възможност да работи с личности като Мартин Скорсезе и Куентин Тарантино. Скорсезе често критикува хибридното разпространение на филмите (едновременно на кино и онлайн), а Тарантино заяви миналата година, че „Марвел“ машината е неспособна да произведе истински кинозвезди, защото реалната звезда на филма е супергероят, а не човекът, който го въплъщава.

„Супер депресиращо е да чуя това – казва Хемсуърт за Тарантино и Скорсезе. – Двама от моите герои, с които няма да работя. Предполагам, че не са ми фенове.“

И все пак актьорът е оптимист:

„Благодарен съм, че бях част от нещо, което караше хората да ходят на кино. Сега, дали тези продукции са били направени в ущърб на други филми, не знам. Не обичам да се критикуваме един друг, когато и без това има достатъчно нестабилност в бизнеса. Казвам това отчасти и на режисьорите, направили тези коментари, които между другото остават моите герои и бих се съгласил да работя с тях във всеки един момент. Но го казвам повече във връзка с преобладаващото мнение по тази тема. Не мисля, че някой от нас има отговорите, но се опитваме“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg