Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Крис Корнел с акустичен концерт в Античния театър

Фронтменът на „Саундгардън“ и „Аудиослейв“ в Пловдив на 10 май

Крис Корнел, чийто глас покрива четири октави, през 1984-а основава „Саундгардън“, една от най-успешните групи в новопоявяващата се гръндж сцена на Сиатъл, редом до „Нирвана“, „Пърл Джем“ и „Алис ин Чейнс“. - Крис Корнел с акустичен концерт в Античния театър

Крис Корнел, чийто глас покрива четири октави, през 1984-а основава „Саундгардън“, една от най-успешните групи в новопоявяващата се гръндж сцена на Сиатъл, редом до „Нирвана“, „Пърл Джем“ и „Алис ин Чейнс“.

Крис Корнел представя акустичен концерт в Античния театър в Пловдив на 10 май. Фронтменът на „Саундгардън“ и „Аудиослейв“ идва за пръв път в България, като това става за 10-ия рожден ден на радио „Тангра мега рок“. Новината съобщи Васил Върбанов в ефира на Би Ти Ви.

Корнел, чийто глас покрива четири октави, през 1984-а основава „Саундгардън“, една от най-успешните групи в новопоявяващата се гръндж сцена на Сиатъл, редом до „Нирвана“, „Пърл Джем“ и „Алис ин Чейнс“.

През 2001 г. Корнел става фронтмен на „Аудиослейв“ – една от т.нар. супергрупи, чиито членове вече са прочути като солови изпълнители или части от други банди. В „Аудиослейв“ заедно с Крис Корнел влизат Том Морело, Тим Комърфорд и Брад Уилк от „Рейдж Ъгенст дъ Машин“.

Певецът има и три солови албума – Euphoria Morning (1999), Carry On (2007) и Scream (2009).

Подробностите за концерта на Корнел в Античния театър все още са оскъдни. Повече информация ще има в понеделник.

https://youtu.be/KhJ9IwYc5NU

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90