Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Крис Прат: Полово равенство значи и мъжете да са обекти

Ние сме просто големи чували с плът, кръв и органи, които Бог ни е дал да разнасяме, казва актьорът

За ролята си в „Пазителите на галактиката“ Крис Прат сваля близо 30 килограма. „Има много жени, които направиха кариери с тялото си, аз също го използвам като свое преимущество“, казва сега актьорът - Крис Прат: Полово равенство значи и мъжете да са обекти

За ролята си в „Пазителите на галактиката“ Крис Прат сваля близо 30 килограма. „Има много жени, които направиха кариери с тялото си, аз също го използвам като свое преимущество“, казва сега актьорът

Звездата от „Джурасик свят“ Крис Прат вярва, че равенството между половете може да се достигне, ако обществото започне на гледа на мъжете като на обекти – както традиционно прави със жените. 35-годишният актьор, чиято слава нарастна неимоверно, след като той свали близо 30 килограма за шест месеца за ролята в „Пазителите на Галатиката, обясни, че е много по-щастлив да бъде оценяван въз основа на блестящата си физика днес.

„Огромна част от начина, по който кариерата ми се разви, е базиран на това как изглеждам, на начина, по който оформих тялото си“, казва Прат пред „Радио 4“ и добавя, че се чувства „напълно като обект“.

„Мисля, че това е ОК – продължава актьорът. – Смятам, че е смущаващо толкова време само на жените да се е гледало като на обекти. Ако наистина искаме да се борим за равенство, нещата трябва да се изравнят.“

Коментарите си Крис Прат прави на въпрос дали не се чувства като предмет от цялото това внимание върху мускулестата му фигура, изградена за „Пазителите на галактиката“. Преди този филм, актьорът бе далеч по-тежък – особено в телевизионната си роля в „Паркове и отдих“.

„Не да обективизираме жените по-малко, а да го правим с мъжете толкова често, колкото и с жените. Има много жени, които направиха кариери с това, аз също го използвам като свое преимущество. В края на деня, телата ни са обекти. Ние сме просто големи чували от плът, кръв, месо и органи, които Бог ни дал да разнасяме“, твърди Прат.

Крис Прат (вдясно) в „Паркове и отдих“.

Крис Прат (вдясно) в „Паркове и отдих“.

На актьора предстои участие в продължението на „Пазителите на галактиката“ през 2017 г., а вече се водят преговори и за продължения на „Джурасик свят“ – филмът, който стана първият в историята на киното, натрупал над 500 милиона долара приходи в дебютния си уикенд.

Очакванията са заглавието да направи и рекорд за най-бързо достигане до кота – един милиард, а не е изключено „Джурасик свят“ да предизвика и най-успешния филм до момента – „Аватар“, който има приходи от 2,788 милиарда долара.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg