Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Кристиан Костов: Ако спечеля „Евровизия“, ще донеса наградата си в Москва

„Руският поздрав за украинската „Евровизия“?

Българският представител на „Евровизия 2017“ Кристиан Костов се класира за финала на конкурса в събота. Снимка: Стоп кадър от YouTube - Кристиан Костов: Ако спечеля „Евровизия“, ще донеса наградата си в Москва

Българският представител на „Евровизия 2017“ Кристиан Костов се класира за финала на конкурса в събота. Снимка: Стоп кадър от YouTube

Русия може и да е останала без участник в „Евровизия“ тази година, но ако погледнем руските медии, явно не всички са на това мнение. Под заглавие „Кристиан Костов: Ако спечеля „Евровизия“, ще донеса наградата си в Москва“, сайтът life.ru публикува репортаж от Киев, посветен на българския представител в музикалното състезание, в който думите „български“ и „България“ не се споменават нито веднъж.

Но пък самият Кристиан е наречен… впрочем, ето го и самия репортаж:

„Младият московчанин Кристиан Костов, когото наричат „Руският поздрав за украинската „Евровизия“, пристигна в Киев и даде първото си интервю, в което каза топли думи за страната, в която е започнал своята кариера в шоуто „Голос. Дети“, и съобщи, че след конкурса ще се върне в Москва.

За първи път съм в Украйна, в Киев. Успях да се разходя, видях Майдана, Андреевската церква. Но главно съм зает с репетиции“. 

Номерът ми готви известната европейска хореографка — Саша Жан-Батист, тя е от Швеция, работила е със Зара Ларсон и Джъстин Тимберлейк, много е добра! Не искам да добавям никакви излишни украшения в номера си: за мен е важно да запазя интимната атмосфера на песента. Аз изпълнявам на „Евровизия“ песента Beautiful Mess“.

„Тук, в Киев, ме подкрепя майка ми, впрочем, тя е от Казахстан. Нейната подкрепа е много важна за мен“.

„Ужасно ми липсва Москва, Червения площад, моята квартира и гледсата от нея към Московския университет. След „Евровизия“ непременно ще се върна в Москва, трябва да продължа да уча: имам да взимам изпити в училище“.

Надявам се, че ще се върна в Москва с „кристалния микрофон“ (наградата за победителя на „Евровизия“ – бел. ред.). Какво ще направя ли? Ще ги разбия! И ще направя едно видео, което ще събере много гледания! Хаха!“

Ден по-рано същият сайт пусна още един текст за българския представител, озаглавен „Московчанинът Костов изпя на „Евровизия“ в Киев пред репортери песента-победител на Дима Билан“.  В него се описва възхищението на „17-годишния москвчанин Кристиан Костов, когото наричат Руския привет на киевската „Евровизия“, от „руския певец и негов учител и наставник в шоуто „Гласът. Децата“, в което Костов е финалист през 2013 г.

„Аз много уважавам Дима Билан и смятам, че той е един от най-добрите победители на „Евровизия“, каза в киевския пресцентър на „Евровизия“ Костов и изпя пред европейците откъс от победната песен на Билан Believe, която донесе победа на Русия в конкурса през 2008 г.“, гласи публикацията.

Костов признава, че именно Билан го вдъхновил да се яви на конкурса… Текстът завършва с прогнозите на букмейкърите, даващи второ място Кристиан на конкурса.

Изглежда, че в Русия също се готвят да празнуват, ако Кристиан Костов спечели „Евровизия“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах