Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

„Кристис“ с нова форма на глобални аукциони

Ще наддават за платна на Пикасо и Лихтенщайн паралелно в Ню Йорк, Лондон, Париж и Хонконг

Рой Лихтенщайн, „Гола жена с весела картина”, 1994 г., частна колекция. Репродукция: „Кристис“ - „Кристис“ с нова форма на глобални аукциони

Рой Лихтенщайн, „Гола жена с весела картина”, 1994 г., частна колекция. Репродукция: „Кристис“

Едновременно на четири места ще се проведе първият от новите търгове на аукционна къща „Кристис“ на 10 юли, съобщава пред ТАСС говорителката на аукциона Дженифър Каминейл. Паралелно в Ню Йорк, Лондон, Париж и Хонконг ще се продават картини на импресионисти, художници и скулптори от следвоенния период, но и произведения на съвременни автори.

Това е първият по рода си глобален аукцион и подготовката за него тече, заявява Каминейл, отбелязвайки, че логистиката на подобно събитие е изключително трудна.

На търга в Ню Йорк ще бъде изложена картината на Пабло Пикасо „Алжирски жени” (Les Femmes d’Alger), една от серията от 15 картини, създадени по мотиви от „Алжирски жени в покоите си” на Йожен Дьолакроа, нарисувана през 1834 г. Оценката на платното на Пикасо е 25 млн. долара. Друга картина от серията си намери нов собственик за 179,3 милиона долара на търг през 2015 г.

Вижте още: РЕКОРД: $179,3 МЛН. ЗА КАРТИНА НА ПИКАСО

Ще бъдат продадени още картината на Рой Лихтенщайн „Гола жена с весела картина” (Nude with Joyous Painting), оценена между 20 и 30 млн. долара, и нарисуваната през 1962 г. картина „Ани” на съвременния американски художник Ед Руша, която също е в тази ценова категория.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах