Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Кристофър Нолан заснел „Опенхаймер“ само за 55 дни

Спестил от декори за филма, който след седмица ще стигне $800 млн. приходи

20 милиона долара е струвало построяването на градчето Лос Аламос в пустинята в Ню Мексико. Снимка: „Юнивърсъл пикчърс“ - Кристофър Нолан заснел „Опенхаймер“ само за 55 дни

20 милиона долара е струвало построяването на градчето Лос Аламос в пустинята в Ню Мексико. Снимка: „Юнивърсъл пикчърс“

Кристофър Нолан съкратил снимачните дни на „Опенхаймер“, за да спести пари за декори, разказва художничката на филма Рут де Йонг пред „Варайъти“.

Вместо за 85 дни, тричасовият филм е заснет само за 55 дни, което е изключително постижение за толкова мащабен проект. За сравнение, трилърът на Нолан за Втората световна война „Дюнкерк“ е заснет за 68 дни, а неговият мащабен шпионски филм „Тенет“ е бил сниман в продължение на 96 дни.

Една пета от бюджета на филма от 100 млн. долара е струвало само построяването на градчето Лос Аламос в пустинята в Ню Мексико, заявява Де Йонг.

Единственото, което художничката не е успяла да постигне, е да снима в истинските правителствени здания в столицата Вашингтон, затова се е наложило да ги пресъздават в декори.

Очаква се „Опенхаймер“ да премине границата от 800 милиона долара в световния бокс офис през следващата седмица.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС