Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кристофър Уокън ще играе Капитан Кук с песен на уста

Кристофър Уокън е безстрашен като комедиен актьор, твърди шефът на NBC Робърт Грийнблат. - Кристофър Уокън ще играе Капитан Кук с песен на уста

Кристофър Уокън е безстрашен като комедиен актьор, твърди шефът на NBC Робърт Грийнблат.

Телевизия NBC е поканила Кристофър Уокън да изиграе върховния злодей Капитан Кук в мюзикъла „Питър Пан”.

Актьорът се слави като драматичен актьор, но има дълга история с пеещи и танцуващи роли. От „Монети от Рая” през „Лак за коса” и „Момчетата от Джързи” до участията му в Saturday Night Live.

“В сърцето си той е човек, който пее и танцува, – убеден е Робърт Грийнблат – шефът на NBC. – Уокън е безстрашен като комедиен актьор. Гарантирам, че ще вдъхне собствен живот на Капитан Кук. Не е изключено неговата версия на този злодей да е първата, в която Кук играе степ танци.”

Грийнблат споделя, че иска ролята на Питър Пан да бъде изиграна от жена и в началото много му се е искало да привлече Кристен Бел, позната ни от сериала „Вероника Марс”, но това не се получило. “Бяхме се спрели на няколко актриси, но те имат много натоварени графици. А и ние сме ограничени във времето за снимането на този филм. Трябва ми някой плътно за три месеца. Кристен не може да снима с нас, защото е заета с ангажиментите си към сериала „Къща от лъжи”. Никога не е лесно да намериш правилния човек за дадена роля, но се надявам да сме на крачка от успеха в търсенето.”

Миналата година NBC имаше забележителен успех с мюзикъла си „Звукът на музиката”, който привлече почти 20 милиона зрители при първото си излъчване. Телевизията е решила да продължи тази традиция с „Питър Пан”, а за догодина е планирала „Брилянтин”.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90