Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Куийн“ пусна нова балада с Фреди Меркюри

За самотата на вокалиста скоро след като разбира диагнозата си СПИН

Снимка: Стопкадър от видеото - „Куийн“ пусна нова балада с Фреди Меркюри

Снимка: Стопкадър от видеото

Нова „забравена“ песен на „Куийн“ с Фреди Меркюри пусна групата като част от предстоящо специално издание на албума „The Miracle“. Дълбоко емоционалната балада „Face It Alone“ е била записана през 1988 г. в Лондон и Швейцария, скоро след като вокалистът разбира диагнозата си СПИН. Отива си през 1991 г.

По това време болестта му все още не е съобщена пред феновете, но текстът на баладата разсъждава върху уязвимото здраве:

„Когато нещо толкова близко и драго за теб избухне пред очите ти, душата ти гори. Накрая се изправяш сам срещу него“.

Това е само една от общо шест „нови“ парчета, които ще намерят място в новата версия на „The Miracle“, пише Би Би Си. Четири от тях са с вокалите на Меркюри. Част от тях са добре познати на най-запалените фенове от пиратски копия, но това ще бъде първият път, в който са официално пуснати от групата.

„Face It Alone“ е малко бижу от Фреди и истинско откритие, коментира китаристът Брайън Мей. Групата забравила песента, споделя той, а когато се сещали за нея, смятали, че няма как да я „спасят“.

„Криеше се на открито – допълва Мей. – Връщали сме се към нея много пъти, но сме си мислели, че просто няма как да я поправим. Но всъщност отново я погледнахме и нашият екип с инженери много помогна, каза какво може да се направи. Беше малко като да зашиеш различни части заедно, но се получи много красив и емоционален запис.“

„Много страст има в него“, съгласява се Тейлър.

Новото издание на „The Miracle“ излиза на пазара на 18 ноември.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg