Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Куклен мюзикъл от Бродуей на софийска сцена

„Авеню Q“, спечелил три награди „Тони“, се шегува с расизма, ксенофобията и порно-индустрията

„Авеню Q“, дело на американския режисьор Уест Хайлър и българския му колега Петър Кауков, е поставен за първи път в театър „Ванярд“ на Бродуей през март 2003 г. Снимки: Гергана Дамянова - Куклен мюзикъл от Бродуей на софийска сцена

„Авеню Q“, дело на американския режисьор Уест Хайлър и българския му колега Петър Кауков, е поставен за първи път в театър „Ванярд“ на Бродуей през март 2003 г. Снимки: Гергана Дамянова

Куклен мюзикъл за възрастни от Бродуей прави дебюта си на българска сцена. На 15 и 16 февруари на сцената на Столичен куклен театър се играе „Авеню Q“, забавен спектакъл, който представя чувствителни за времето ни теми по неочакван начин – расизъм, ксенофобия, гей-общество, порно-индустрия са подложени на добронамерена шега, което води към признаване и преодоляване на предразсъдъците, приемане на различията.

„Авеню Q“, дело на американския режисьор Уест Хайлър и българския му колега Петър Кауков, е поставен за първи път в театър „Ванярд“ на Бродуей през март 2003 г. Той е приет много добре от публиката, а представлението получава три награди „Тони“, най-престижните американски театрални отличия.

Спектакълът разказва историята на Принстън – колежанин, който идва в Ню Йорк с големи мечти и тънка банкова сметка. Той скоро открива, че единственото място, където може да си позволи да наеме квартира е „Авеню Q“.

На пръв поглед кварталът изглежда хубав – там живеят безработният комик Браян и неговата годеница – терапевтката Бъдниче, Ники – добродушен лентяй и неговият съквартирант Род – инвестиционен банкер и републиканец, който изглежда има някаква тайна. Има и един пристрастен към интернет жител на квартала – Треки Монстър, изключително милата и привлекателна учителка на име Кейт и любимецът на всички – Гари Колман. Заедно те се борят да си намерят работа, да си намерят гадже и, разбира се, да открият вечно изплъзващия се смисъл на живота.

„Авеню Q“ представя чувствителни за времето ни теми по неочакван начин.

Музиката и стиховете са на Робърт Лопес и Джеф Маркс, а либретото е дело на Джеф Уити (в превод на български: Любов Костова). Сценографията и костюмите са на Ивайло Николов, а куклите са изработени от Димитър Димитров. Хореографиято и художественото осветление са на Росен Михайлов, а музикален ръководител в продукцията е Роберта.

Участват Камен Асенов, Венцислава Асенова, Цветелин Павлов, Лилия Гелева, Гьорги Георгиев – Антика, Павлета Семова, Мила Люцканова, Мариета Петрова, Рафи Бохосян, както и Ангел Николов на пиано.

Освен на 15 и 16-и, „Авеню Q“, който не се препоръчва за лица под 16 години, в София може да се види и на 23 февруари.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах