POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Куклен театър с динозаври в „Арена Армеец“ (видео)

Пристигат 18 макета (на батерии) на древни влечуги от 9 вида

Големите динозаври се контролират от екипи от по трима души: 1 водач и 2 кукловода. - Куклен театър с динозаври в „Арена Армеец“ (видео)

Големите динозаври се контролират от екипи от по трима души: 1 водач и 2 кукловода.

Куклен театър с животинки отпреди 100 милиона години е напът да посети България догодина. Представленията няма да се играят в Столичния куклен театър, а в „Арена Армеец“, защото куклите са доста големи – направо с динозавърски размери. И за да има място за тях, капацитетът на залата ще бъде ограничен до 5 хиляди зрители.

Шоуто, което се нарича „Walking With Dinosaurs – The  Arena Spectacular“ (смисловият превод е „Разходка с динозаври – Грандиозното зрелище“), е базирано на многократно награждавания сериал на Би Би Си „Разходка с динозаврите“ и ще посети България за първи път през април 2019 г.

Идеята се ражда в Австралия, където след дълго планиране и подготовка кукли на динозаври в естествени размери започват да се разхождат в „Acer Arena“ в Сидни през януари 2007-а. Скоро след този успешен старт спектакълът покорява Северна Америка, Европа и Азия, привличайки над 9 милиона души в повече от 250 града по целия свят.

В продукцията на стойност 20 милиона долара, включваща най-съвременните технологии, пред публиката в продължение на час и 40 минути ще дефилират 18 макета (с батерии) на динозаври от 9 вида. И не само ще дефилират, но някои от тях ще демонстрират защитните си реакции срещу хищници, а други – как преминаването към месна диета е довело до изправянето им на два крака.

Зрителите ще видят пресъздадена историята на света – от разделянето на континентите и прехода от пустиня към пълните с живот зелени прерии до сблъсъка на голямата комета, довел до гибелта на динозаврите.

Спектакълът „Walking With Dinosaurs – The  Arena Spectacular“ ще се играе за българските зрители четири пъти в три поредни дни – 26, 27 и 28 април 2019-а в „Арена Армеец“, София.

Техническа справка

Във всеки от големите динозаври (базирани на конструкцията на един торозавър) съдържа:

1000 м окабеляване

295 кв м. плат

200 литра боя

132 м хидравлични маркучи

132 куб. м пяна

24 контролни микропроцесора за движение

15 хидравлични плъзгача

12 батерии със 7 киловата мощност

6 хидравлични мотора

1 електрическа количка с 6 колела

Големите динозаври се контролират от екипи от по трима души: 1 водач и 2 кукловода – единият контролира главата, опашката и големите движения, вторият е отговорен за малките движения – уста, мигане, ръмжeне.

Видео от шоуто през 2012-а:

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg