Култов китайски филм безплатно онлайн специално за България

Създаден по романа „Живи“ на Ю Хуа (линк)

 Кадър от филма „Живи“. Снимка: IMDb - Култов китайски филм безплатно онлайн специално за България

Кадър от филма „Живи“. Снимка: IMDb

Специална прожекция на филма „Живи” по романа на китайския писател Ю Хуа предстои в България на 15 декември от 19 ч. в Ютюб. Инициативата и организацията е дело на Стефан Русинов, преводач на романа, който излезе наскоро под знака на издателство „Жанет 45”.

Вижте още: РОМАН ЗА КИТАЙ И ЗА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО

Русинов е издирил копие от култовия филм, след което лично го е превел и субтитрирал.

Филмът по едноименния роман на Ю Хуа е показан за пръв път на фестивала в Кан през 1994 г., където печели „Гран при“, а Гъ Йоу (в ролята на Фу-гуей) получава наградата за най-добър актьор. И до днес той остава една от знаковите творби в дългата кариера на режисьора Джан И-моу.

Прожекцията на 15 декември е безплатна.

Филмът може да се гледа тук

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах