Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Културата без ограничения за ваксинирани и тествани

Влиза се с имунизационен сертификат или тест, направен максимум 72 часа по-рано

Националната галерия Квадрат 500. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Културата без ограничения за ваксинирани и тествани

Националната галерия Квадрат 500. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Ако служителите и публиката в културните институции са изцяло ваксинирани или представят отрицателен тест за Ковид-19, от днес капацитетът на посещения на събития става неограничен. Това гласи новата заповед на министъра на здравеопазването, издадена на 19 август.

Отрицателният тест трябва да е най-много 72 часа преди влизане в обекта. Това важи както за културни и развлекателни мероприятия – фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, така и за посещения на школи по изкуствата.

Заповедта засяга и заведенията за хранене и развлечения.

При липса на сертификат за ваксинация при всички посетители и персонал, при мероприятията е валидно ограничението до 50% от капацитета на залите и работните помещения.

Пълният текст на заповедта

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg