Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Културата срещу Слави Бинев. Съпротивата започва пред „Кристал“

До сряда творците очакват оставката на архонта. Ако откаже - излизат на протест

"Ако не успеят да ме изчегъртат оттук с всичките си гадни способи, ако успея да удържа на напъна, аз ще бъда изнесен оттук на ръце!", каза миналата седмица Слави Бинев. - Културата срещу Слави Бинев. Съпротивата започва пред „Кристал“

"Ако не успеят да ме изчегъртат оттук с всичките си гадни способи, ако успея да удържа на напъна, аз ще бъда изнесен оттук на ръце!", каза миналата седмица Слави Бинев.

Културата излиза на опълчение срещу Слави Бинев. Театрали, кинаджии, музиканти, писатели и прочие интелектуалци организират протест срещу архонта от Патриотичния фронт и бивш съдържател на попфолк клуб БИАД, който бе определен за председател на Комисията по култура и медии в парламента. Творците считат избора на Бинев за подигравка с тях и израз на изначално неразбиране на ролята на културата в България.

В момента артистите се организират във фейсбук и утре вероятно ще изпратят официална позиция до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, за да помолят учтиво Слави Бинев да бъде оттеглен от поста. До сряда интелектуалците очакват оставката на архонта. Ако това не стане – съпротивата се превръща в шумна и безсрочна. Започва в 14, 30 ч. на символично място в столицата – градинката пред „Кристал“.

За четвъртък е насрочено първото заседание на Комисията по култура и медии в парламента. Слави Бинев обяви, че на съвещанието ще даде отпор на своите критици.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90