Културата в НДК вече може да се върне на закрито

След седем месеца тишина в Двореца

Снимка: НДК - Културата в НДК вече може да се върне на закрито

Снимка: НДК

След седем месеца тишина НДК вече може да посреща културни събития и на закрито след покриването на всички противоепидемични изисквания. Най-големият културен и конгресен център на Балканите е предпочитан домакин на изложения, панаири, форуми, дискусии, семинари, обучения, работилници, литературни четения, театрални и танцови спектакли, концерти, кинопрожекции, фестивали…

Отворени за всякакви културни събития вече са Зала 1, мултифункционалната и обновена зала 3, уютните и артистични зали 6, 7, 8, 9 и 10, изложбените пространства, които не са посрещали публиката си от средата на март заради внезапното обявяване на извънредно положение. Своите посетители очакват още Театър „Азарян“, ДНК, както и кино „Люмиер Лидл“ и „Перото“, в които вече се провеждат събития.

От НДК припомнят, че съгласно действащата заповед на министъра на здравеопазването културните и развлекателни събития могат да се провеждат при заетост на местата до 50% и при физическа дистанция между хората в публиката от 1,5 метра. Същото изискване важи и за конгресно-конферентните мероприятия. Осъществява се превантивен контрол на достъпа, разделяне на потоците и пълна дезинфекция на пространствата. Носенето на маски вътре на територията на НДК и по време на събитията е задължително.

Носенето на маски на територията на НДК и по време на събитията е задължително. Снимка: НДК

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах