Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Културата в НДК вече може да се върне на закрито

След седем месеца тишина в Двореца

Снимка: НДК - Културата в НДК вече може да се върне на закрито

Снимка: НДК

След седем месеца тишина НДК вече може да посреща културни събития и на закрито след покриването на всички противоепидемични изисквания. Най-големият културен и конгресен център на Балканите е предпочитан домакин на изложения, панаири, форуми, дискусии, семинари, обучения, работилници, литературни четения, театрални и танцови спектакли, концерти, кинопрожекции, фестивали…

Отворени за всякакви културни събития вече са Зала 1, мултифункционалната и обновена зала 3, уютните и артистични зали 6, 7, 8, 9 и 10, изложбените пространства, които не са посрещали публиката си от средата на март заради внезапното обявяване на извънредно положение. Своите посетители очакват още Театър „Азарян“, ДНК, както и кино „Люмиер Лидл“ и „Перото“, в които вече се провеждат събития.

От НДК припомнят, че съгласно действащата заповед на министъра на здравеопазването културните и развлекателни събития могат да се провеждат при заетост на местата до 50% и при физическа дистанция между хората в публиката от 1,5 метра. Същото изискване важи и за конгресно-конферентните мероприятия. Осъществява се превантивен контрол на достъпа, разделяне на потоците и пълна дезинфекция на пространствата. Носенето на маски вътре на територията на НДК и по време на събитията е задължително.

Носенето на маски на територията на НДК и по време на събитията е задължително. Снимка: НДК

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg