Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Културно събитие на годината“ за Снежина Петрова на рождения ѝ ден

Актрисата ще получи отличието на „Площад Славейков“ след спектакъла, който ѝ донесе приза

Снежина Петрова е автор на спектакъла „Медея“, определен за „Културно събитие на 2019 година“. - „Културно събитие на годината“ за Снежина Петрова на рождения ѝ ден

Снежина Петрова е автор на спектакъла „Медея“, определен за „Културно събитие на 2019 година“.

„Медея“, проектът на Снежина Петрова, бе определен за най-значимото събитие в българската култура през 2019-а след гласуване на читателите на „Площад Славейков“. Актрисата ще получи грамотата си на 16 януари, когато е следващото представление на „Медея“ в Театър „Азарян“.

По щастливо съвпадение същия ден Петрова ще празнува 50-ия си рожден ден – и ще го отбележи със спектакъл, защото не иска подаръци, а пълен салон с публика. Но „подарък“ все пак ще има: признанието на публиката, че е създала „културното събитие на годината“.

„Няма да ви занимавам с ретроспекции и поздравителни адреси – казва Снежина Петрова. – Нямам нужда от подаръци и цветя… Ще се радвам залата на 16 януари да е пълна с приятели и това да даде продължение на проекта, който – случайно или не – съпътства този юбилей.”

Вижте още: КУЛТУРНОТО СЪБИТИЕ НА 2019-А: СПЕКТАКЪЛЪТ „МЕДЕЯ“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg