Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

„Културно събитие на годината“ за Снежина Петрова на рождения ѝ ден

Актрисата ще получи отличието на „Площад Славейков“ след спектакъла, който ѝ донесе приза

Снежина Петрова е автор на спектакъла „Медея“, определен за „Културно събитие на 2019 година“. - „Културно събитие на годината“ за Снежина Петрова на рождения ѝ ден

Снежина Петрова е автор на спектакъла „Медея“, определен за „Културно събитие на 2019 година“.

„Медея“, проектът на Снежина Петрова, бе определен за най-значимото събитие в българската култура през 2019-а след гласуване на читателите на „Площад Славейков“. Актрисата ще получи грамотата си на 16 януари, когато е следващото представление на „Медея“ в Театър „Азарян“.

По щастливо съвпадение същия ден Петрова ще празнува 50-ия си рожден ден – и ще го отбележи със спектакъл, защото не иска подаръци, а пълен салон с публика. Но „подарък“ все пак ще има: признанието на публиката, че е създала „културното събитие на годината“.

„Няма да ви занимавам с ретроспекции и поздравителни адреси – казва Снежина Петрова. – Нямам нужда от подаръци и цветя… Ще се радвам залата на 16 януари да е пълна с приятели и това да даде продължение на проекта, който – случайно или не – съпътства този юбилей.”

Вижте още: КУЛТУРНОТО СЪБИТИЕ НА 2019-А: СПЕКТАКЪЛЪТ „МЕДЕЯ“

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3