Софийска филхармония МЕГАБОРД

Кулябин, който поставя в Народния, изтрит от афишите в Русия

Режисьорът подготвя спектакъл с участието на Джон Малкович у нас

Тимофей Кулябин изразява антивоенните си позиции от първия ден на войната. Снимка: „Болшой театър“ - Кулябин, който поставя в Народния, изтрит от афишите в Русия

Тимофей Кулябин изразява антивоенните си позиции от първия ден на войната. Снимка: „Болшой театър“

Спектаклите на Тимофей Кулябин бяха отменени в Русия, съобщава „Тайга инфо“. Бившият главен режисьор на Новосибирския театър „Червеният факел“ в момента има едно заглавие в Народен театър „Иван Вазов“ – „Нора“ по Ибсен, и подготвя „В самотата на памуковите полета“ от Бернар-Мари Колтес с участието на Джон Малкович.

Новосибирският театър е публикувал на сайта си съобщение:

„За съжаление сме принудени да съобщим за отмяна на спектакли през януари и февруари. По технически причини се отменят представленията „Онегин“ и „Дива патица“, както и „Деца на слънцето“ на Камерна сцена“.

И трите постановки са дело на Тимофей Кулябин и са печелили най-високата театрална награда на Русия – „Златна маска”.

„Тайга инфо“ подчертава, че от репертоара в сайта на театъра е изчезнал още един спектакъл на Кулябин – „Три сестри“ на Чехов, който се е изпълнявал на езика на жестовете. В описанията на архивните представления името на Кулябин е изтрито, бившият главен режисьор не се споменава никъде в публичната информация за театъра.

От самото начало на войната Кулябин нееднократно е публикувал антивоенни постове в Инстаграм. В края на март режисьорът е заминал за Германия. На 25 април е депозирал оставката си като главен режисьор на Новосибирския театър.

Спектакъл на Тимофей Кулябин през май беше отменен и от Болшой театър, където той постави операта „Дон Паскуале“. Тогава най-големият оперен театър на Русия свали от афиша си и балета „Нуреев“ на Кирил Серебренников.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Върхът у мен

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах