Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Кунг-фу нощи в Борисовата градина

Откъснете плод от Дървото с хайку поезия

Фестивалът "Изток в парка" се организира за втора година. - Кунг-фу нощи в Борисовата градина

Фестивалът "Изток в парка" се организира за втора година.

Борисовата градина става територия на Изтока през уикенда. На 5 и 6 юли Лятната сцена в парка ще се превърне в азиатски квартал с неговите ухания, изкуства и традиции. Организатори на фестивала са Сдружение „Арабис”.

Съботата е посветена на източните бойни изкуства. След 17 ч. са планирани демонстации на различни стилове, съчетани с информация за целта и философската нагласа, които стоят зад всеки един. Клубовете „Беймо“ и „Винг Чун Кунг Фу“ ще представят изкуството на Винг Чун, ще бъдат показани и различни форми на Тай Чи. „Кунг фу То‘А академи“ ще демонстрира боен стил от Иран. На сцената ще се качат още майсторите от клуб ABC Таекуон-до, Дайдо-Джуку Кудо клуб „Ка Спорт“ и др. На финала ще звучи музика, изпълнена от група Soulfia.

В неделя софиянци ще наблюдават източни танци. Ще има изпълнения на азиатски музикални инструменти – от корейските самулнори до арабския уд. Над десет павилиона, разположени около Лятната сцена, ще представят занаяти, изкуства и обичаи от цяла Азия – арабски татуировки с къна, индийски грим, йога, дрехи, икебана от школа СОГА и чайна церемония от център „Урасенке“. Ще има цяло дърво с плодове от хайку поезия. Хлапетата могат да послушат приказки от разказвачите на „Арабис”.

Фестивалът „Изток в парка“ подкрепя кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg