POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Купувачката на нарязаната картина на Банкси ще я задържи

Ще се озова със свое собствено парченце от историята на изкуството, посочи колекционерката

Моменти след като чукчето отбеляза край на наддаването в петък, се включиха аларми, а платното започна да се спуска надолу извън рамката си, бивайки нарязано от вграден шредер.  - Купувачката на нарязаната картина на Банкси ще я задържи

Моменти след като чукчето отбеляза край на наддаването в петък, се включиха аларми, а платното започна да се спуска надолу извън рамката си, бивайки нарязано от вграден шредер.

Жената, която купи картина на Бански за повече от 1 милион паунда, ще задържи творбата, въпреки че тя се самоунищожи на търга, предава Би Би Си. Секунди след като наддаването за „Момиче с балон“ приключи успешно в „Сотбис“, платното се самонаряза с вграден в рамката му шредер.

Pest Control, фирмата, която действа в услуга на анонимния Банкси, нарече новата творба „Любовта е в кошчето“.

„Сотбис“ вече потвърди, че крайната цена от търга – 1 042 000 паунда, ще бъде платена изцяло от новия собственик. Става дума за колекционерка от Европа, която не желае името ѝ да се съобщава.

В нейно изявление се посочва:

„Първоначално бях шокирана, но осъзнах, че ще се озова с мое собствено парченце от историята на изкуството“.

Моменти след като чукчето отбеляза край на наддаването в петък, се включиха аларми, а платното започна да се спуска надолу извън рамката си, бивайки нарязано от вграден шредер. В Инстаграм Банкси публикува кадър от историческото събитие, на който се виждат и стъписаните очевидци.

Все още не е ясно как точно е бил активиран шредерът.

 

View this post on Instagram

 

Going, going, gone…

A post shared by Banksy (@banksy) on

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90