Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Квадрат 500 отваря врати с разрешение за климатици

Националната галерия с вход свободен на 24 май

В Квадрат 500 няма да има ограничение в броя на присъстващите, от институцията разчитат на разумната преценка на всеки посетител. Снимка: Площад Славейков - Квадрат 500 отваря врати с разрешение за климатици

В Квадрат 500 няма да има ограничение в броя на присъстващите, от институцията разчитат на разумната преценка на всеки посетител. Снимка: Площад Славейков

Националната галерия отвори врати на 14 май, но Квадрат 500 остана затворен поради невъзможността да работи без климатична система. От днес обаче и Квадратът ще посреща ценители. Централната климатизация, необходима за съхранението на произведенията на изкуството в сградата, не е спряна, но работата на галерията се възобновява след съответните разрешения от РЗИ-София и здравното министерство, съобщи пред „Площад Славейков“ Весела Радоева, говорител на институцията.

По изключение, на 24 май, когато Националната галерия обикновено спазва политиката си да почива на официални празници, достъпът до постоянните експозиции на галерия Двореца и Квадрат 500 ще бъде свободен. Същото важи и за Музея за християнско изкуство в криптата на храм-паметника „Св. Александър Невски“, Музея на социалистическото изкуство и Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство.

При посещение в Квадрат 500 трябва да се спазват действащите мерки за ограничаване на заразата – всеки посетител трябва да носи лични предпазни средства. На касата се обслужва само по един посетител. Тук не важи еднопосочното движение, въведено от повечето други институции, които отвориха врати през последните дни – организирането на движението по този начин е невъзможно както заради спецификите на самата сграда, така и заради разположението на постоянната колекция, обясняват от галерията. Остава в сила изискването за социална дистанция между гостите на Квадрат 500. Големи групи няма да бъдат допускани заедно. Няма ограничение в броя на присъстващите, защото от институцията не очакват наплив и разчитат на разумната преценка на всеки посетител.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах