Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Кварто“ събират Годишните времена на Вивалди и Пиацола

Квартет "Кварто" откриват сезона с творби на Астор Пиацола и Антонио Вивалди. - „Кварто“ събират Годишните времена на Вивалди и Пиацола

Квартет "Кварто" откриват сезона с творби на Астор Пиацола и Антонио Вивалди.

Бароковата красота на Венеция от времето на Вивалди и ще бъде съчетана с ъндърграунда на Буенос Айрес в музиката на Пиацола в сряда, 8 октомври, в столичната зала „България“. Квартет „Кварто“ ще изпълни два музикални антипода, носещи еднакви заглавия – „Годишните времена“.

Версията на Астор Пиацола за четирите сезона е представена пред публика за първи път на джаз фестивала в Монтрьо през 1986 г. Сега пиесата ще бъде пресъздадена премиерно и у нас в интерпретация на аржентинеца Матиас Гонзалес, използвал композиционни техники на Барток и Лигети. В тази версия са съчетани елементи на тангото, джаза, класиката и хеви метъла. Публиката ще чуе звуци от Буенос Айрес, наподобяващи шум от автомобили, линейки, изстрели в мрака…

За нетрадиционния проект „Кварто“ ще нарасне с 15 инструменталисти от Софийската филхармония, Симфоничния оркестър на Българското национално радио, Софийски солисти, Националната опера, Нов симфоничен оркестър, Класик ФМ.

Солисти в първата част на концерта са цигуларите Иван Пенчев („Кварто Квартет“, Софийска филхармония) и Иван Въгларов (Оркестър на нациите, Германия). Матиас Гонзалес ще бъде солист във втората част на програмата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90