Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

La La Land по кината още на 30 декември (видео)

Филмът на Деймиън Шазел - един от най-добрите тази година

La La Land сблъсква любовта между двама души с любовта на всеки един от тях към изкуството.  - La La Land по кината още на 30 декември (видео)

La La Land сблъсква любовта между двама души с любовта на всеки един от тях към изкуството.

Най-добрият филм на 2016-а – La La Land – тръгва у нас не през 2017-а, както се очакваше, а в последните дни на тази година. Мюзикълът на Деймиън Шазел, фаворит при номинациите за наградите „Златен глобус“ (7), излиза на екран от 30 декември, съобщават разпространителите му у нас „Лента“. Във Великобритания, например, ще се появи 2 седмици след нас.

Музикалният филм спечели вече куп награди, а сайтът-генератор на критически мнения „Метакритик“ му отрежда 92 точки от 100 (за света на киното това нещо като „Игра на тронове“ в света на телевизионните сериали) и го нарежда на второ място сред най-добрите кинотворби тази година (начело е непоказваният у нас Moonlight). 

La La Land сблъсква любовта между двама души с любовта на всеки един от тях към изкуството. Себастиан е джаз пианист, който мечтае да отвори собствен малък джаз клуб, в който да свири любимата си музика. За момента обаче е принуден да свири поп песнички, защото в La La Land – един от прякорите на Лос Анджелис, джазът не се радва на особена популярност. Себ е уволнен от клуба, в който работи, заради джаз импровизация по време на коледна песен.

Докато преследват мечтите си, Себастиан и Миа се срещат случайно поне три пъти, преди с песни и танци да се впуснат презглава в любовната история, която ще промени живота им – но не и копнежите им за успех.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg