Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Лафазанов, 5 звезди актьорско майсторство обратно в театъра

Кръстю Лафазанов е чудовищно добър актьор, но това телевизионните зрители не го знаят. - Лафазанов, 5 звезди актьорско майсторство обратно в театъра

Кръстю Лафазанов е чудовищно добър актьор, но това телевизионните зрители не го знаят.

След дълга пауза Кръстю Лафазанов се връща в професионалния театър. Актьорът, превърнал се в любимец на масовата публика, напоследък се беше отдал само на „Комиците”, на сериала им „Столичани в повече” и на семейната трупа „Ела”. Телевизионните зрители обаче не познават огромния му талант, за тях той е проводник на дебелашкия хумор в женски дрехи. За театралите обаче Лафазанов е един от най-виртуозните превъплъщенци на съвременната сцена, ролите му са като учебник по актьорско майсторство. 

Сега актьорът е приел роля в постановка на Борис Панкин по пиесата на Станислав Стратиев „Сако от велур”. Представлението ще вдигне завеса наесен в Пловдивския театър. То е в програмата и на международния фестивал „Сцена на кръстопът” в началото на септември.

В спектакъла участват изгряващите звезди от телевизионния екран Тодор Дърлянов и Тони Минасян, нашумели с ролите си в сериала „Седем часа разлика“. В „Сако от велур“ роля има и съпругата на Лафазанов – Елена.

Публиката ще види Къци в образа на Чиновника, с когото влиза в сблъсък езиковедът Иван Антонов. Сюжетът на пиесата е добре известен – Иван Антонов си купува сако, но понеже го подиграват, че е космато, решава да го подстриже. Само селският стригач се съгласява да играе с ножицата по дрехата и понеже няма право да стриже сака, записва остриганото като частна овца. В един момент обаче се оказва, че Антонов трябва да плати данък върху животното в сектора „Водоплаващи птици с ограничен млеконадой”.

Любопитно е дали Лафазанов има намерение да покаже на какво е способен, или от „ваканцията“ в „Комиците“ актьорските му рефлекси са закърнели? Предстои да разберем.

За него преди около 3 години Тодор Колев с огромно съжаление каза следното: „Ще ви кажа кое е страшното. Къци Лафазанов е много голям артист, аз знам кой е той, играл съм с него. Дали съм му го казвал? Не, защо? Той или го знае, което го допускам, или въобще не го интересува…“.

Ако у нас критиците оценяваха театралните спектакли като в Англия, ролите на Кръстю Лафазанов вероятно щяха да са сред единиците с максималните 5 звезди. Независимо в какво участва.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС