Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ламбо в ролята на Стефан Данаилов

Актьорът днес празнува 75-ия си рожден ден и представя романа на своя живот

Ролята на живота му е онази неуловима двойна игра между актьорството в живота и естествения чар на сцената. Снимка: „Книомания“/Национална филмотека - Ламбо в ролята на Стефан Данаилов

Ролята на живота му е онази неуловима двойна игра между актьорството в живота и естествения чар на сцената. Снимка: „Книомания“/Национална филмотека

Стефан Данаилов ще бъде почетен със „Златен век“ – най-високото отличие на Министерството на културата. Актьорът ще получи приза на празненството за своята 75-годишнина – на 9 декември, навръх рождения си ден в Народния театър. На сцената, където в прдължение на 38 години той излиза в ролите на измислени герои, днес той ще се появи и като самия себе си.

За живота му са излизали и скандални, и официални биографии – но между клюките в жълтата преса и интервютата му в медиите, между митологията и реалността, между театъра, киното и политическата му кариера, днес публиката не е сигурна кой е Ламбо. Затова е интересно дали днес актьорът ще представи човека зад всички роли. Може би ще видим един своеобразен моноспектакъл, наречен „Романът на моя живот“? Това е и заглавието на биографичната книга, в която Стефан Данаилов е изложил своята версия за себе си. Направил го е пред един журналист – Георги Тошев.

Вижте още: СТЕФАН ДАНАИЛОВ, КРАСИВ ГЕРОЙ НА 75

МОЯТ ЛИЧЕН ЛАМБО

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах