Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Лаптоп и таблети за най-добрите детски приказки

Начало на Националния детски конкурс „Ще ти разкажа приказка“

Темата на конкурса е свободна. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков - Лаптоп и таблети за най-добрите детски приказки

Темата на конкурса е свободна. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков

Най-добрата авторска приказка ще търси 11-ото издание на Националния детски конкурс „Ще ти разкажа приказка“. Инициативата e на Дирекция „Култура“ към Столична община, където вече приемат творби, крайният срок е 28 февруари 2022 г.

На младите автори се дава творческа свобода – темата е по избор, а приказките ще се състезават според възрастта на техните създатели. Категориите са две, за автори между 9 и 12 години и между 13 и 15 години.

Наградите и за двете възрастови групи са еднакви. Най-добрата приказка ще бъде отличена с лаптоп, второ и трето място носят таблет. Поощрителната награда е книги.

Победителите ще бъдат обявени в първата половина на 2022 г., когато ще се проведе и награждаването. Отличените произведения ще бъдат издадени в сборник.

Всяка приказка трябва да бъде не по-дълга от три печатни страници, а след нея се очаква участниците да посочат своите лични данни (трите имена, дата на раждане, град, точен адрес, училище и телефон за връзка). Материалите задължително се изпращат в текстови файлове, отбелязват от Общината.

Приказките си авторите или родителите им може да изпращат на адрес: kalendar.kultura.so@gmail.com, като в полето „Относно“ не забравят да посочат възрастовата група, в която творбата ще се състезава.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах