Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ларс фон Триер снима последния сезон на „Кралството“

Години след излъчването си, минисериалът най-сетне ще бъде завършен

Ларс фон Триер на премиерата на „Къщата, която Джак построи“ на фестивала в Кан през 2018 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Ларс фон Триер снима последния сезон на „Кралството“

Ларс фон Триер на премиерата на „Къщата, която Джак построи“ на фестивала в Кан през 2018 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Кралството“, сериалът на Ларс фон Триер за неврохирургично отделение на копенхагенска болница, се завръща за трети и последен сезон. Снимките на петте епизода, които да сложат край на историята, ще започнат през 2021-а – години, след като първите два сезона бяха излъчени през 90-те, съобщава „Дедлайн“.

Култовият телевизионен сериал от общо осем епизода, който някои телевизии излъчват като петчасов филм, първоначално е планиран за три сезона, но така и остава незавършен след кончината на двама актьори от основния състав. Продуцентите от „Зентропа“ казват, че новият сезон ще бъде комбинация от нови и вече познати персонажи.

Сценарият е създаден от Триер в партньорство с Нилс Вьорсел, режисурата ще бъде изцяло в ръцете на Триер. Официалното заглавие на сезона-продължение е „The Kingdom Exodus“. Подробности от сюжета не се съобщават, но очакванията са, че историята ще продължи да изследва конфликта между шведите и датчаните, но и ще въведе някои нови сюжетни линии в болницата.

Освен новия сезон, който трябва да тръгне през 2022 г. в платформата „Viaplay“, осем епизода от първия и втори сезон предстои да бъдат преработени, за да имат по-добро качество при стрийминг. Първи и втори сезон на „Кралството“, определян като „датския отговор на „Туин Пийкс“, има и американски вариант от 2004 г. – „Kingdom Hospital“ е драма от 13 епизода със сценарий, разработен от Стивън Кинг.

Третият сезон на сериала ще бъде първият проект на Триер след филма му „Къщата, която Джак построи“ (2018).

„Границите се проявяват в много форми, може да бъдат линия, нарисувана с линийка на бяла хартия (често невидими за този, който има шанс да посети истинските географски локации) – мистично обяви новия сезон Триер. –  Линиите на границите може да бъдат илюстративни, да не кажа фиктивни или направо подли, мога да бъдат начертани с мек, червен цвят, почти невидими или дори с прекъсната линия, все едно намекват за извинение или срам. Въпреки това, линиите си остават там неизброими и заедно оформят тези „територии“, чиито жители са достатъчно силни, за да ги защитават. Навлизането или напускането им често включва насилие, тъй като, разбира се, всеки посетител се очаква да си тръгне, след като приключи своята работа.

На Земята „Машината, заради която всичко да се върти (тоест животът)“, зависи от конфликтите, които линиите провокират. Дали „Exodus“ всъщност означава „влизане“ или „излизане“, зависи от ъгъла, от който се разглежда границата, но думата просто описва голям брой от индивиди, пресичащи заедно нарисувана с молив линия. Защо? Балансът между доброто и злото е нарушен! Лимитът е достигнат, поне в „Кралството“. Но не мога да гарантирам, че ще бъде лесно и безкръвопролитно да се разбият седемте астрални световни ключалки едновременно, използвайки кръв от лекар.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg