Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Лауреат на „Букър“ получи тройка по литература

Иън Макюън помогнал на сина си за есе в училище, но учителят не го харесал

„Разказах му основните събития и идеи в романа, на които следва да обърне внимание в есето си. Но се оказа, че учителят му категорично е отхвърлил всичко, което му препоръчах“, споделя Иън Макюън. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Лауреат на „Букър“ получи тройка по литература

„Разказах му основните събития и идеи в романа, на които следва да обърне внимание в есето си. Но се оказа, че учителят му категорично е отхвърлил всичко, което му препоръчах“, споделя Иън Макюън. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прочутият английски писател Иън Макюън помогнал на сина си да напише есе по собствения си роман „Неумолима любов“ (по който е сниман филмът Enduring Love с Даниъл Крейг). За есето синът получил оценка C+ (три плюс), съобщи британският „Телеграф“.

„Разказах му основните събития и идеи в романа, на които следва да обърне внимание в есето си. Не го четох преди да го представи в училището. Но се оказа, че учителят му категорично е отхвърлил всичко, което му казах“, споделя Макюън.

Писателят заяви, че се съмнява в необходимостта в училище да карат децата да четат неговите книги.

Помислете само – детето е принудено да прочете книга на баща си. Горкото“, оплака се Макюън.

69-годишният автор е написал романи като „Амстердам“, „Изкупление“, „На плажа Чезъл“, „Почивка в чужбина“, „Дете във времето“, „Събота“… Много от тях са екранизирани. Нееднократно е номиниран за премията „Букър“, печели я през 1998-а за „Амстердам“.

В „Неумолима любов“, вследствие на трагично завършило произшествие с балон, журналистът Джо Роуз се запознава с младия Джед Пери, който започва да изпитва към Джо необяснима и неумолима любов и го подлага на ужасяващ тормоз… Постепенно става ясно, че любовта може да е по-опасна от омразата и нещата взимат драматичен обрат.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90