Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Лъв, тигър и камила носят Коледа на „Малките пет кьошета“ (снимки)

Украса с редки видове животни подкрепя каузата за опазване на биоразнообразието

Дивата джунгла допълва коледната украса на кръстовището - Лъв, тигър и камила носят Коледа на „Малките пет кьошета“ (снимки)

Дивата джунгла допълва коледната украса на кръстовището

Африкански лъв, тигър, белорък гибон и двугърба камила съпътстват коледната украса на „Малките пет кьошета“. Емблематичното кръстовище в София се превърна в дива джунгла на фона на множеството коледни базари във всички ъгълчета на столицата в подкрепа на опазването на биоразнообразието и местообитанията на застрашените животни.

Вдъхновението за тазгодишната празнична украса е под надслов „Дива Коледа“ и ще предложи на посетителите фермерски базар, животински истории, музика и коледни вкусотии. „Джунглата“ ще остане и в дните след Коледа до средата на януари.

Дивата джунгла ще остане няколко дни и след Нова година.

Като част от каузата витрините на „Малките пет кьошета“ призовават „Виж ме в зоопарка“, защото всички животни, вдъхновили тазгодишната коледна украса с кауза, могат да бъдат видени на живо в столичния Зоопарк. От терасите на кръстовището надничат още лемур, какаду, адакс, питон, снежен леопард, хипопотам джудже, китайски воден дракон, част от близо 30-те редки вида, които живеят в зоологическата градина. От пролетта в зоопарка ще заживеят и двойка слонове, тяхното пристигане също е предизвестено с макет.

Слонът на една от терасите предвещава бъдещото пристигане на двойка слонове в Столичния зоопарк.

Важността от работата на зоологическите градини ще бъде подчертана на 17 декември от 11 ч. със „Зоо истории“, когато представители на Столичния зоопарк ще разкажат любопитни факти за животните, ежедневната работа с тях и други „зоо истории“.

Фермерски пазар пред „Слънце и луна“ ще предложи кулинарни изкушения, вдъхновени от животните, на 13 декември. Улични музиканти ще се грижат за празничното настроение в квартала през целия декември.

Разнообразна програма с улични музиканти очаква посетителите на „Малките пет кьошета“ 

„Дива Коледа“ се осъществява по идея на „Imp-Act Аgency“ и „Мини Маркет“ в партньорство с „Mastercard“ и Банка ДСК, които през 2022 г. стартираха в България програмата „Wildlife Impact“ за защита на над 2000 застрашени животински видове по света. Каузата се осъществява със съдействието на Зоологическа градина – София, Столична Община, както и всички съседи, бизнеси и живущи в квартала.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg