Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

По-добрите комици (видео)

Любители в актьорството осмиват в клипове във Фейсбук панаира на българския политически живот

Клиповете на Tatiana Christy са истински шедьоври в сравнение с мощните „хумористични“ машини с огромни бюджети, които безцеремонно шестват в ефира, отегчавайки „населението“ с дебелашкия си „хумор“. - По-добрите комици (видео)

Клиповете на Tatiana Christy са истински шедьоври в сравнение с мощните „хумористични“ машини с огромни бюджети, които безцеремонно шестват в ефира, отегчавайки „населението“ с дебелашкия си „хумор“.

Един нов феномен набира скорост в интернет – сюрреалистичните пародии на Tatiana Christy, които люлеят от смях общо взето мрачната напоследък Фейсбук-общност.

Tatiana Christy, или който и да се крие зад този ник, е неизтощима в своите двеминутни клипчета, заснети „небрежно“ като селфита, с които ни разказва по възможно най-смешния начин панаира на българския политически живот. Никой не е пощаден: нито инициативата #АзСъмБСП, нито референдума на Слави, нито ажиотажът около президентската кандидатура, държана в тайна, нито неуместния жест на Маргарита Попова, произведена в „рицар на годината“ от самозвано тамплиерско братство.

Всеки един от тези злободневни сюжети е поднесен със смъртоносна доза сериозност и достоверност и ви притиска между две възможности: или да си умрете тутакси от смях с „Учителката“ Лютинка от община Долни Ръб, с кандидатката за „рицарка“ Попетрова тире Попгеоргиева (от жълтите павета), с говорителката на Бойко Борисов, Бездарова, с посланието към „населението“ на самата Цецка Цачева, или да станете жертва на сюрреализма на скеча като го допълните със собствени реалистични коментари, с които комедията се качва с още няколко градуса по скалата на необуздания майтап. Всичко това Tatiana постига със средствата на едно размазано червило, две шалчета, вързани на фльонга, плажна шапка и… една тенджера, използвана като рицарски шлем. Тя преправя до неузнаваемост гласа си, тоналността, диалекта, гримасите и така ви улавя в капана на своята измислена достоверност. До степен някои да я поучават, ругаят, да се горещят повече от Лютинка и Цецка под бурния смях на една публика, за чието присъствие дори не подозират.

Тези малки клипове са истински шедьоври в сравнение с мощните „хумористични“ машини с огромни бюджети, които безцеремонно шестват в ефира, отегчавайки „населението“ с дебелашкия си „хумор“, писан от скъпоплатени сценаристи. Пародията на Tatiana е лекокрила, интелигентна, без никаква вулгарност и изрича в буквален текст истини, които привиждаме между редовете на целия ни абсурден политически живот.

Tatiana, освен хиляди вече почитатели, намери и последователки. Весела Ангелова „разтърси“ Фейсбук със своето измислено БеСеПе послание, което освен взрив от смях предизвика и взрив от ругатни у лишените от чувство за хумор…

Такива находки в социалните мрежи често са ефемерни и недълготрайни, но понякога разкриват неподозирани таланти, каквито нито една индустриализирана машина за забавление не може да даде.

Със своята свежест, остроумие, интелигентност и безумно желание за смях, с безпощадната критичност към слабостите, пороците и глупостта на политиците, клипчетата на Tatiana Christy са най-талантливият коментар на тяхната безпомощност да управляват един народ, който очевидно ги превъзхожда като качество.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах