VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Лед Цепелин“ отново заедно за 50-годишнината на групата?

Робърт Плант, Джими Пейдж, Джон Пол Джоунс и Джон Бонъм през 1973 г. - „Лед Цепелин“ отново заедно за 50-годишнината на групата?

Робърт Плант, Джими Пейдж, Джон Пол Джоунс и Джон Бонъм през 1973 г.

Джими Пейдж и Робърт Плант преговарят да се съберат отново под името „Лед Цепелин“, за да отпразнуват 50-годишнината на групата, съобщава британското издание „Метро“.

„Цепелин“ вече се събраха веднъж – за концерта в памет на Ахмет Ертегюн в „O2 Арена“ на 10 декември 2007 г. Тогава за първите няколко часа в сайта на залата бяха събрани 20 милиона заявки за билети, като щастливците, които получиха билети, бяха избрани с лотария. През 2012-а концертът бе издаден на DVD и Blu-Ray със заглавието „Celebration Day“.

Човек никога не може да се върне в миналото — каза Плант пред британския „Телеграф“ миналия октомври. — Достатъчно трудно е да се повтаряш с материал, написан само преди година, да не говорим за песни отпреди 49 години. Трябва да продължа напред.

Групата може да се събере, за да отпразнува творчеството си, а не за нови изпълнения на старите песни. Но това не спира новия слух, че „Лед Цепелин“ се събират, за да оглавят афиша на фестивала „Гластънбъри“. Феновете вече се обзалагат кой ще е хедлайнърът. Залозите за „Лед Цепелин“ са две към едно.

През последните десет години Плант отказваше да пее на една сцена с китариста Джими Пейдж и басиста Джон Пол Джоунс, защото не бил щастлив да изпълнява песните на „Цепелин“ без починалия барабанист Джон Бонъм. Затова сега, според „Метро“, в групата обмислят нещо по-различно — празнично шоу, в което техните песни ще бъдат интерпретирани от други групи, а те тримата ще се качват на сцената само за отделни изпълнения. Но и това още не е сигурно.

Сигурно засега е само, че през октомври тази година по повод 50-годишнината на групата ще излезе „Лед Цепелин“ от „Лед Цепелин“, нов официален фотоалбум с 368 страници снимки на Джими Пейдж, Робърт Плант, Джон Пол Джоунс и Джон Бонъм на сцената и извън нея, в звукозаписното студио и в лични моменти.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg