Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Леля Гошка – спасител на българските медии

Тя има чисти намерения и милиони - достатъчно, за да си купи империя, империята на Леля Ирена

Гошка (вдясно) спечели парите си от лотарията, Ирена - от тотото. И двете получиха отгоре готови пари за харчене. - Леля Гошка – спасител на българските медии

Гошка (вдясно) спечели парите си от лотарията, Ирена - от тотото. И двете получиха отгоре готови пари за харчене.

Мафията не спи. И Леля Гошка не може да спи от мисълта как да оварди от Мафията спечелените 68 млн. евро от испанската лотария. А има начин и вълкът да е сит, и агнето… да стане вълк. Сега Леля Гошка има достатъчно пари, за да спаси не само себе си, но и българските медии – като си купи империя, по-голяма от Мафията. Медийната империя на Леля Ирена.

Гошка спечели парите си от лотарията, Ирена – от тотото. И двете получиха отгоре готови пари за харчене – едната се е молела на Господ да спечели и редовно си е пускала числата, а на другата бяха дадени дори без да пуска фиш. Може би и Богородица има пръст в този голям късмет – и Гошка, и Ирена са майки-орлици за своите синове. Но Гошка е малко по-напред – тя има две деца, и ресурсите да направи и двете известни, успели и корпулентни бизнесмени. Видяхме в репортажа как им звънна да се прибират, че е сама, да не я пребият с тези пари… Ама момчетата имали работа, карали камиони – каква работа, каза им Гошка, вече няма да работите.

Сега Гошка и нейните синове не работят, почиват си, ама не могат да мигнат от страх. Кой да им каже да купят българските медии – така не само ще спят и ще похъркват, а ще успиват цял един народ.

Кой друг, ако не те? Надали има олигарх в държавата, който да притежава толкова пари кеш в момента! Гошка е най-богатата българка. А с медии може да стане и най-влиятелната.

Да си напазаруват първо печата – славните години на „Труд“ и „24 часа“, когато диктуваха дневния ред в държавата, са свити на топка, вестникарска, която някой е напът да ритне към кошчето, както стана с „Преса“ и „Новинар“. Гошка и синовете й да приготвят за тях не повече от 10-20 милиона евро. „Стандарт“ ще го дадат като бонус към сделката, че само разходи прави. За „Телеграф“ още десетина милиона, „Монитор“ да не го взимат – той ще си отшуми и без външна помощ, журналята само ще им висят като камък на шията. Сайтовете „Блиц“ и ПИК също могат да вземат в комплект – за да уталожат напрежението между тях. Хубаво е да приберат и Канал 3 – по този канал какво ли не може да мине.

От репортажа видяхме, че Леля Гошка е добра жена – може пък да стане гарант за свободата на словото у нас, да запуши този дефицит. Че се нагледахме на лоши стопани на медиите – пък и то какви медии, вече си е чиста търговия. Гошка е с добро сърце, чисти намерения и милиони. С добра дума може да се постигне много, с добра дума и пистолет – още повече, а с добра дума и милиони евро – почти всичко!

Гарант за независимостта на пресата, но и за етническата толератност. Гошка отведнъж ще заличи словото на омразата срещу ромите. С медиите си ще направи повече от Десетилетието на ромското включване – при това с доста по-малко пари. С един удар ще ни спаси и от сина на Леля Ирена, и от Чичо Ахмед.

Сега е най-подходящият момент за пазарлъка – наесен идват избори, а Гошка ще се превърне в най-важния политически фактор в държавата – ще завърти страшен бизнес с партиите, ще се изтрепят да й предлагат кой обществени поръчки, кой едно-друго; службите ще им поднесат услужливо какви ли не четива – че може да им потрябват я за медиите, я за нещо друго; полицията ще мижи пред тях, заслепена от блясъка на жълтите стотинки…

Освен това, кой, ако не Гошка знае най-добре от кой кандитат ще излезе най-добър президент – тя позна числата от лотарията, та един български президент ли няма да познае?

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах