Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Леонардо ди Каприо предупреждава за екокатастрофа

Документалната поредица на Леонардо ди Каприо има за цел да окаже натиск върху световните лидери, които ще обсъждат проблемите на околната среда на Срещата на върха за климата. - Леонардо ди Каприо предупреждава за екокатастрофа

Документалната поредица на Леонардо ди Каприо има за цел да окаже натиск върху световните лидери, които ще обсъждат проблемите на околната среда на Срещата на върха за климата.

Звездата от ”Вълкът от Уолстрийт” Леонардо ди Каприо е впил зъби в проблемите на околната среда. След като се бе отдал на каузата за спасяването на сибирските тигри, сега актьорът надава глас в документалния филм „Въглеводород”, в който предупреждава за катастрофално замърсяване на атмосферата с въглероден двуокис.

Това е първият филм от поредица, създадена от неговата фондация. В лентата Ди Каприо настоява за нов данък, с който да бъдат обложени корпорациите-замърсителки на въздуха, изпускайки прекалено много въглеводород.

„Нямаме повече нужда от мъртвата икономика на вкаменелата петролна индустрия”, обяснява актьорът във филма.

Поредицата има за цел да окаже натиск върху световните лидери, които ще обсъждат проблемите на околната среда на Срещата на върха за климата. Конференцията се организира от ООН и ще се състои в Ню Йорк през месец септември.

По-рано тази година фондацията на актьора дари 3 милиона долара за запазването на световния океан.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg