VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Леонардо Каими и Хосе Кура със спектакъл в Пловдив в памет на Камен Чанев

Поради големия интерес генералната репетиция на „Манон Леско” също ще бъде с публика

Хосе Кура (вляво) ще дирижира Леонардо Каими в концерт в памет на Камен Чанев. Снимки: leonardocaimi.it и josecura.com - Леонардо Каими и Хосе Кура със спектакъл в Пловдив в памет на Камен Чанев

Хосе Кура (вляво) ще дирижира Леонардо Каими в концерт в памет на Камен Чанев. Снимки: leonardocaimi.it и josecura.com

Световната оперна звезда Леонардо Каими ще пее в Пловдив в памет на Камен Чанев, съобщиха от Пловдивската Опера. На 17 април под диригентството на друга оперна знаменитост – Хосе Кура, Каими и Таня Иванова ще представят концертно изпълнение на операта от Пучини „Манон Леско“. Дебютът на Таня Иванова в ролята на Манон трябваше да бъде в партньорство с починалия от Ковид Камен Чанев.

Хосе Кура не за пръв път гостува на Пловдивската Опера. Той партнира на Таня Иванова в операта „Отела” през 2019 г. на Античния театър.

Тенорът Леонардо Каими има световна кариера в „Ла Скала”, „Ковънт гардън”, оперите в Мадрид, Неапол, Мюнхен, Берлин, Буенос Айрес и в програмата на Пучини фестивал в Торе дел Лаго. Каими и Камен Чанев са изпълнявали в една постановка ролята на Де Грийо в „Манон Леско” във Виенската опера. Това е и причината именно той да бъде поканен за концертното изпълнение в памет на починалия от Ковид български певец.
В концертното изпълнение на „Манон Леско“ участват и солистите Свилен Николов, Александър Носиков, Момчил Караиванов и др. с оркестъра и хора на Опера Пловдив. Диригент на хора е Драгомир Йосифов.

Поради ограничението от 30% за публиката и големия интерес, генералната репетиция на 15 април също ще се проведе със зрители, казват от Пловдивската опера.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС