Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Къде е Леонид Йовчев? Затрупан с работа

Актьорът отсъствал от Аскеерите поради работен ангажимент. Смята, че наградата му не е лична, а за всички

Винаги предпочитам да върша работа, каза Леонид Йовчев.  - Къде е Леонид Йовчев? Затрупан с работа

Винаги предпочитам да върша работа, каза Леонид Йовчев.

Къде е актьорът, обявен за най-добър за годината в българския театър? Този въпрос си зададоха мнозина на церемонията по връчването на наградите „Аскеер“ във вторник вечерта, когато статуетката за главна мъжка роля бе присъдена на Леонид Йовчев за „Гео“. Самият той не бе в залата на Театър „Българска армия“, а наградата прие режисьорът на спектакъла Иван Добчев. Оказва се, че всичко с актьора е наред – пред „Площад Славейков“ той коментира отсъствието си с „работен ангажимент“ и няма никакви други причини за отсъствието му.

Тази година Йовчев получи комплект статуетки за образа на Гео Милев в „Гео“, по романа „Една и съща нощ“ на Христо Карастоянов – на 29 март играта на актьора бе оценена и с „Икар“. А Аскеерите за главна мъжка роля на Леонид са вече два – първият бе за превъплъщението му в „Хамлет“ – има и още един „Икар“, за поддържаща роля в „Ръкомахане в Спокан“ (и двете награди за роли в постановки на Явор Гърдев).

Вижте още: КЪДЕ Е ЛЕОНИД ЙОВЧЕВ, ЗА ДА СИ ПОЛУЧИ АСКЕЕРА?

Пред „Площад Славейков“ Йовчев не уточни с какво точно е бил зает по време на Аскеерите, обясни единствено, че предпочита работата пред наградите.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН
Леонид Йовчев като Гео Милев с Валентин Ганев като Никола Гешев в „Гео“ на Народния театър – и двамата имаха номинации за главна мъжка роля за Аскеер.

Леонид Йовчев като Гео Милев с Валентин Ганев като Никола Гешев в „Гео“ на Народния театър – и двамата имаха номинации за главна мъжка роля за Аскеер.

За „Аскеера“ актьорът заяви, че както и във всичките му други роли – и тук постижението му е струвало много работа, но никога не е смятал, че успехът може да е резултат от индивидуални усилия, той винаги е плод на колективна работа:

„От човека, който е седнал да напише романа „Една и съща нощ“ Христо Карастоянов, през режисьора, сценографа, целия технически и административен екип на Народния театър, всички колеги, които работим по този спектакъл – та до публиката. Това е награда за всички, жалко, че се присъжда на един човек“.

Вижте още: АСКЕЕР 2016: НАЙ-ДОБРИТЕ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ. ПЪЛЕН СПИСЪК

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах