Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Леонид Йовчев за афектите, безпричинни и космати

Театралният спектакъл „Тотална щета“ е с премиера на 16 март

Новото превъплъщение на Леонид Йовчев го поставя в космат костюм. - Леонид Йовчев за афектите, безпричинни и космати

Новото превъплъщение на Леонид Йовчев го поставя в космат костюм.

След като пресъздаде на сцена мрачния свят на граф дьо Лотреамон в „Малдорор“, Леонид Йовчев влиза в комедийна роля в нова постановка на режисьора Ани Васева – този път нейна авторска. Спектакъл от, за и със хора, животни и цветя – „Тотална щета“ има премиера на 16 и 17 март в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.

Животът е преразход на енергия, енергия, която не се преобразува никога – косматите тела на нашите афекти, нашите космати любимци, нашите космати двойници, казват създателите на пиесата.

Леонид Йовчев с Галя Костадинова

Леонид Йовчев с Галя Костадинова

Към този преразход, до тотално изнемогване, е устремена и „Тотална щета”, комедия за щетата, която си нанасяме, докато живеем. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти.

Автор и режисьор на спектакъла е Ани Васева, драматург – Боян Манчев, а художник – Георги Шаров. Новият проект на творческия колектив „Метеор“, за разлика от предходния „Малдорор“, вече не е моноспектакъл. На сцената освен Леонид Йовчев излиза Галя Костадинова. Музиката е на Константин Марков.

За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти...

За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти…

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС