Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

„Лешникотрошачката“ за деца в навечерието на Бъдни вечер

„Фортисимо Фамилия“ и Филхармонията с коледен концерт и игри за малки зрители

„Лешникотрошачката“, пясъчна картина на Лилия Чистина - „Лешникотрошачката“ за деца в навечерието на Бъдни вечер

„Лешникотрошачката“, пясъчна картина на Лилия Чистина

Все още е ноември, Коледа не е толкова близо, но настроението за празника вече се носи по улиците. Засега то най-много си личи по празничните програми на симфоничните оркестри, за които е добре отсега да се сдобием с билети. На 22 декември „Фортисимо Фамилия“ и Софийска филхармония канят малките си зрители на „Лешникотрошачката“ от Чайковски в столичната зала „България“.

Преди да удари 11,30 ч., когато по програма трябва да започне концертът, „Фортисимо“ очакват детската публика още в 9 ч. – с игри, забавления и ателиета за музика, танци и приложни изкуства. Цената на игрите е включена в билета.

Диригент на концертната адаптация на историята за малката Клара и нейните приключения в навечерието на Бъдни вечер е Максим Ешкенази.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3