VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Летен фестивал в края на едно корона-лято

Кино и концерти на открито в София от 20 август до края на септември

Компютърна визуализация на мястото в Южен парк II, където ще се проведе Летният столичен фестивал.  - Летен фестивал в края на едно корона-лято

Компютърна визуализация на мястото в Южен парк II, където ще се проведе Летният столичен фестивал.

Летният фестивал на София тази година закъсня заради коронавируса и вместо да донесе лятото в града, ще го изпрати шумно и изобилно. Началото е на 20 август с филм за Пеле и с концерт на двама млади певци – Неделяна Христова и Лазар Кисьов. Сцената на фестивала е в Южен парк II зад музея „Земята и хората“, до метростанция „Европейски съюз“ и хотел „Хилтън“.

Фестивалът, който е с вход свободен за по-голямата част от програмата си, трябваше да започне на 15 юли, но заради нарастващите случаи на инфектирани с COVID-19 бе отложен за края на август. Планира се да продължи до края на септември, но програмата му ще се обявява поетапно заради динамичната среда, в която живеем по време на пандемията.

„Още веднъж искаме да се извиним на всички за забавянето, но вече сме готови да предложим на София летния фестивал, който градът ни отдавна чака и заслужава. Предстои месец и половина спектакли, кино и музика на открито“, казва органиаторът Борислав Чучков.

Всичко започва още в следобедните чесове на 20 август, четвъртък. От 16 ч. музика на поляната ще пуска  DJ Ради от „Metropolis“. След това от 18,30 ч. ще бъде показан филмът за Пеле „Раждането на една легенда“. Финалът на вечерта започва от 20,30 ч. с поп певците Неделяна Христова и Лазар Кисьов.

Програмата продължава на 22 август от 20 ч. с прожекция на сръбския филм „Когато порасна, ще стана Кенгуру“. Но киното ще има и 4-часова прелюдия с DJ Ради. Входът за целия ден е свободен.

На 23 август предстои програма за най-малките – представлението „Макс и Мориц“ на театър „Възраждане“. Началният час е 11. От 20 ч. започва концертът на група „Севи“. Входът е платен.

Безплатна прожекция на „Маймуна“ на режисьора Димитър Коцев – Шошо ще има на 24 август от 20 ч. Филмът с участието на Радина Боршош, Юлиан Вергов и Ана Пападопулу се излъчва в рамките на инициативата „Кино за равнопоставеност“. След него ще има дискусия.

Иво Димчев ще се появи на 25 август от 20 ч. с концерт-пърформанс. Входът е с билети.

Следващата серия изпълнители и събития ще бъде обявена по-късно. Място в програмата на Летния фестивал се очаква да намери и фестивалът за документално арт кино „Мастър ъф арт“.

Културната програма в Южeн парк II ще бъде съпътствана с кулинарна – ще има станция за наливна бира, бутилирано крафт пиво, ресторанти за хот-дог, бургери, пица.

Фестивалът се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата и община Триадица.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg