Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Летният сезон в Народния започва с „Пътят към Афродита“

Срещи със звездите на театъра всяка вечер в задния двор

Валери Йорданов в „Караконджул“ - великолепен спектакъл, част от летния сезон на Народния театър - Летният сезон в Народния започва с „Пътят към Афродита“

Валери Йорданов в „Караконджул“ - великолепен спектакъл, част от летния сезон на Народния театър

Народният театър е готов за среща с публиката 81 дни след началото на извънредното положение. На 10 юни Бойка Велкова ще представи моноспектакъла „Пътят към Афродита“ по книгата „Афродита“ на Исабел Алиенде на Голямата сцена в театъра.

Трупата влиза в ритъм на две сцени – Голямата може да работи при 30% от обичайния си капацитет, а камерната засега ще остане затворена. Вместо в нея трупата ще посреща зрители и на новото пространство пред служебния вход, наречено „Зад театъра“, където актьори, режисьори и драматурзи ще се срещат с публиката си всеки ден от 21,30 ч.

Първоначалните планове на директора Мариус Донкин бяха в началото на юни да се отворят за публиката и двете тераси към ВИП ложата. Там щяха да текат срещи на творците с техните почитатели. Камерните представления трябваше да бъдат на сцена „Зад театъра“, но от институцията не са очаквали министърът на здравеопазването да позволи да играят и на закрито. Затова сега камерните заглавия са програмирани за Голямата сцена.

Вижте още: НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР СЕ ГОТВИ ДА ИЗЛЕЗЕ ПРЕД ПУБЛИКА

На сцена „Зад театъра“ първи ще излязат братята Дарин и Деян Ангелови на 10 юни. Следващите творци, които ще се представят не в роля, а като самите себе си, са Диана Добрева, Валери Йорданов, Антон Радичев, Васил Драганов, Георги Мамалев, Емануела Шкодрева, Ева Тепавичарова и много други. Ще има и специални вечери, посветени на Стефан Данаилов, Мария Стефанова, Велко Кънев, Марин Янев, Мариус Донкин.

На 10 юни гост в „Пътят на Афродита“ ще бъде кавалджията Теодосий Спасов, който ще свири на живо. На 11 юни в програмата отново е „Пътят към Афродита“, а специални гости са Параскева Джукелова и Радина Боршош.

На 12 и 13 юни зрителите ще си припомнят как изглеждаше пренесен на Голяма сцена моноспектакълът „Контрабасът“ на Валентин Ганев, игран дълги години и минал тристотното представление.

„Даскал“, който Стоян Пепеланов посвети на големия актьор Велко Кънев, ще се играе на 14 и 15 юни. 17 и 18 юни са дните, в които зрителите могат да видят „Бонбон“ на София Бобчева. Спектакълът се игра едва няколко пъти, преди театърът да затвори врати заради епидемията от коронавирус. На 19 и 20 юни ще се играе „Караконджул“ на Валери Йорданов, а на 24 и 25 юни – „Любовникът“ с Радина Кърджилова и Деян Донков.

Началният час на представленията на Голяма сцена е 19 ч. Билетите вече са в продажба на двете каси на театъра и онлайн. Местата за спектаклите на Голяма сцена са по 20 лв., а за срещите в двора – по 10, 15 и 20 лв.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах