Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Левитиращи скали в „Аватар 2“

Новият филм за планетата на сините хора излиза през 2021 г. (илюстрации)

Кадрите ни показват Джейк Съли и Нейтири в залив на планетата Пандора. - Левитиращи скали в „Аватар 2“

Кадрите ни показват Джейк Съли и Нейтири в залив на планетата Пандора.

Нови територии от света на планетата Пандора ракрива екипът на „Аватар 2“ в официалния туитър акаунт на новия филм. На публикуваните илюстрации виждаме Джейк Съли и Нейтири сред левитиращи скали. Премиерата на филма е планирана за декември 2021 г.

„Аватар“ на режисьора Джеймс Камерън тръгна по кината през декември 2009 г. и до 2019-а държеше рекорда за най-печеливш филм в историята. С бюджет 237 милиона долара, приходите му достигнаха 2 790 милиарда долара. „Отмъстителите: Краят“ подобриха рекорда с приходи 2 797 милиарда долара.

Камерън планира общо четири части на историята за сините хора. Втората, която ще се появи почти 13 години след първата, ще разкаже как Джейк Съли става предводител на народа на’ви и продължава заедно с тях битката с меркантилните земляни. Бюджетът ѝ е 250 милиона долара.

Освен Сам Уорингтън и Зоуи Салдана, в актьорския състав на новия филм ще видим още Вин Дизел и Кейт Уинслет.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Още кадри от „Аватар 2“:

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3