Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Лили Иванова дари цветята от рождения си ден на медиците от Александровска

Певицата с послание към тях: Приемете моите аплаузи, днес вие сте в главната роля!

Медиците от Александровска болница днес получиха подаръци от Лили Иванова. Снимка: Николай Недеков - Лили Иванова дари цветята от рождения си ден на медиците от Александровска

Медиците от Александровска болница днес получиха подаръци от Лили Иванова. Снимка: Николай Недеков

Всички цветя, които получи за рождения си ден на 24 април, Лили Иванова изпрати на медиците от Александровска болница. Сред букетите един бил лично от нея, на чиято картичка имало следния текст:

„Битката е тежка, но Вие сте по-силните и не сте сами! Благодаря Ви!“

Снимка: Николай Недеков

Медиците от първата линия в борбата срещу COVID-19 са получили и послание от Лили. Запазваме автентичните акценти, поставени от певицата:

„Днес ГЛАВНА РОЛЯ имат медиците!

Изолирани зад СТЪКЛЕНИ СТЕНИ, те са нашите герои. Да им дадем нашата любов, защото ЛЮБОВТА Е ЖИВОТ!

Пожелавам им да са все така НЕВЕРОЯТНО отдадени, КАКТО НИКОЙ ДРУГ! Да ги залеем с БУРНАТА РЕКА на нашите аплодисменти. Респект!

Приемете днес моите „аплаузи“ към Вас, скъпи медици, за постоянството, всеотдайността и обичта към професията! Защото, АКО СПЕРЕТЕ ДА НИ ОБИЧАТЕ, ЩЕ СПРЕ ДА НИ ИМА!

Поднасям Ви тези цветя от мен и моите приятели, засвидетелствали уважение за рождения ми ден. Те са за Вас, в знак на благодарност и обич!

Специални благодарности на проф. д-р Костадин Ангелов, директор на УМБАЛ „Александровска“, за съдействието и подкрепата!

Отново – респект!“

Освен уважението си съм бойците от първата линия срещу заразата с коронавирус, Лили Иванова има особен сантимент към гилдията – тя самата е завършила Медицинския техникум за медицински сестри и акушерки във Варна през 50-те години.

Заедно с букетите Лили пратила на медиците и 100 комплекта с подаръци, сред които най-новият ѝ албум „Севдана“ и лимитиран постер с личен автограф.

Лили Иванова (посочена със стрелката) сред съкурсистите си от Медицинския техникум за медицински сестри и акушерки в един снежен ден в Морската градина на Варна през 1956-57 г. Снимка: Личен архив на Лили Иванова

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС