POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Лили Иванова: Младостта е качество, което се придобива с възрастта!

Поппевицата издава книга с извадки от личния си дневник

„България е моята родина, която не може да се замени с нищо“, пише в дневника си Лили Иванова.  - Лили Иванова: Младостта е качество, което се придобива с възрастта!

„България е моята родина, която не може да се замени с нищо“, пише в дневника си Лили Иванова.

Книга с афоризми, записвани през годините в личния ѝ дневник, ще представи Лили Иванова в Народния театър на 19 май, съобщиха от екипа ѝ. Редактор и съставител на сборника с мисли е Валерия Велева.

Могат да ми простят физическата сила и младостта, която изглежда непреходна, но не могат да ми простят силата на духа, защото моят дух ги смазва. А това е мотото на живота ми“, пише най-известната българска поппевица в книгата си.

Освен лични мисли, в 570-те страници на томчето са събрани снимки на семейството на Лили Иванова – на родителите, сестра ѝ и племенницата ѝ. Показани са някои от знаковите ѝ сценични тоалети, както и всички награди, които примата е получавала през годините, сред които са двата приза „Златен Орфей“, десетки държавни и международни музикални отличия, както и връчените ѝ пагони на полковник от Българската армия. Включени са и интервюта на Лили Иванова от последните 10 години.

Автор на фотографията на корицата е Васил Къркеланов, дизайнът на корицата е на Ина Янева.

Някои от най-афористичните извадки от дневника са свързани с личното ѝ отношение към начина, по който я възприемат околните, отговор са на честите подигравки с възрастта ѝ, изразяват и позицията ѝ спрямо важните неща в живота:

Аз съм огън и вода“, пише Лили, докато уточнява, че „младостта е качество, което се придобива с възрастта!“

Градушката от измислици се разбива в моето презрение!“, подчертава с удивителен знак певицата и прибавя и наблюденията си за действителността в България: „Ние сме в упадък, не в криза. Живеем в режим на тревога.“, както и „Животът се обезсмисля, когато престанеш да си полезен за другите. Това се отнася и за политиците.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg