Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Лили Иванова: Освен музиката, обичам и тишината

Който може – ме следва, за останалите не отговарям, казва певицата

„Винаги ще има хора, които ще намират начин да злоупотребяват, но и винаги ще има публика, която цени и поддържа това, което харесва“, смята примата на българската естрада - Лили Иванова: Освен музиката, обичам и тишината

„Винаги ще има хора, които ще намират начин да злоупотребяват, но и винаги ще има публика, която цени и поддържа това, което харесва“, смята примата на българската естрада

„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“, казва примата на българската естрада Лили Иванова, помолена да коментира изказвания на по-млади нейни колеги, че трудно издържат темпото и професионализма ѝ на репетиции, концерти, записи. Попитана за музиката, която предпочита, певицата отвръща, че харесва музика, в която наистина има музика. „Освен музиката, обичам и тишината“, добавя тя.

В интервю пред „24 часа“, Лили Иванова тълкува и успеха на последния си албум – „Поетът“.

„Причината за това е може би, че винаги поднасям нещо различно, нещо ново. Харесвам предизвикателствата и обичам да вървя напред. Признанието, което получи „Поетът” от публиката, е много важно за всички, които работиха по него – казва изпълнителката. – Моята компания е продуцент и организатор на целия процес по издаването както на диска, така и на плочата. И въпреки че всички непрекъснато се оплакват, че е трудно и няма пазар за българска музика, аз правя това, в което вярвам, и инвестирам без компромиси. Оказа се, че има публиката, която оценява тези усилия. Същото се отнася и до концертите.“

А какво да очакваме от нея, след като вече чухме някои стари песни в нов аранжимент? Примата е лаконична – „Можете да очаквате всичко“.

Лили Иванова отчита и като проблем не само за България, но и за целия свят, свободното въртене на песни в интернет – и това, че всеки може да ги изтегли и слуша безплатно.

„Винаги ще има хора, които ще намират начин да злоупотребяват, но и винаги ще има публика, която цени и поддържа това, което харесва“, смята обаче тя.

Следващият концерт на Лили Иванова ще бъде на официалното откриване на новата зала „Арена Русе“ по-късно този месец.

„Винаги съм харесвала Русе. Това е един от най-красивите градове в България, с прекрасна архитектура и атмосфера – обяснява тя. – Русе е един от първите ми детски спомени за голям град и за осъзнаването, че светът е доста по-голям, отколкото съм си го представяла.“

Певицата хвали и сцената, на която ще изнесе единствения си концерт в София тази година – клуб „Джой Стейшън“ в Студентски град, като обяснява, че там професионализмът е на много високо ниво, а атмосферата е подходяща за изпълнение на жива музика.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС